Spórolgatnék, félretennék (beszélgetés)
Így van.
Igazából nem sok különbség van köztük, az újak lejárata távolabb lesz, na meg a kamat.
Köszi. Ha visszakapom, akkor most kevésbé fáj. Feltételezem amíg maguknál tartják, az időre nem adnak rá kamatot.
Én úgy gondoltam, hogy a mai naptól kezdve van a 3 éves futamidő nálam. Tehát akkor nem? Ha jól emlékszem idén áprilisban bocsátották ki a Fix-et?
Ha tudni akarok új befektetési formáról, mindig nézegetni kell a MÁK oldalát hogy le ne csússzak?
És ha értékpapírt veszek x összegért, akkor miért kell fizetni érte x + még valamennyit? Tudom, kitalálták rá hogy névérték. Akkor se értem ha x összegért akarok, miért kell többet fizetni érte.
ne a krumplin rugózzunk, azt csak példának említettem.
Gondolom az van a krumpli mellé kiírva árnak, hogy 400 Ft, de mire fizetne a kasszánál, "felszámolják a kosárhasználati díjat is", így lesz 500 Ft belőle.
Ha nem jól értelmeztem, majd javít a FI.
Bent voltam az Államkincstárnál, persze ott miért is lehetne értékpapírt venni. A központból vannak kint bizonyos napokon ügyintézők, viszont ők is csak az értékpapír számlát készítik el, vásárolni náluk nem lehet.
Itthon aztán mikor nekiálltam hogy végre veszek értékpapírt, kiderült, hogy jól lehúznak már az elején. Nem annyiért adják az értékpapírt amennyiért én szándékoztam venni, hanem névértéken. Az meg ugye magasabb összeg. Így kevesebbért tudtam venni, hogy ki tudjam a névértéket fizetni.
Olyan mintha venni akarnék a boltban 400 ft-ért krumplit, de 500-at kell fizetni érte. Szégyentelenek!
Kérd inkább a lakossági számládra. Ez nem takarékbetét, hogy minden 2. hónapban tehetsz be újabb összeget.
De, a kamat jön negyedévente.:))
Vehetsz újabb értékpapírt, de lehet, hogy az már más kondíciókkal indul.
Jó, hát egyenlőre csak 1 számára valót tudnék fizetni, ezt kiszámoltam.
És ahhoz mit szólsz amit Fincsi írt? Te is úgy tudod hogy akkor lehet újabb értékpapírt venni ha egy újat adnak ki? Ezt nagyon furcsállnám.
Lehet, nem jól értelmeztem amit az oldal ír:
"A Fix magyar állampapír negyedéves kamatfizetésű és három havonta kifizetésre kerülő kamat jóváírásra kerül az ügyfél értékpapírszámláján."
Ez nem azt jelenti hogy a kamat jön negyedévente?
Az viccnek is rossz hogy nem vehet bárki bármikor újabb értékpapírt. Ezt hol találom hivatalosan leírva?
Természetesen személyesen megyek be holnap, hisz értékpapír számlát is nyitni kell, és mindenhez segítség. Egyben örülnék annak ha a most feltett kérdéseimet megválaszolnád, mert még a szemem is tágra nyílt.
Az nem így működik, ha betettél x összeget, annak a kamata jön negyedévente.
Újból akkor tehetsz be pénzt, ha megint kidobnak valami újat.
Ezért jó a kezdéskor bemenni személyesen, ott mindent elmondanak.:))
Lehet hogy ajánlottad, de én is elolvastam minden befektetési formát részletesen az államkincstár oldalán. Ezt gondoltam a legmegfelelőbbnek, de a ti véleményetek is nagyon érdekel. Szeretem ha beszélünk róla.
Most még az értékpapír számlát tanulmányozom mert azt is kell nyitnom. Úgy tűnik ha lesz értékpapírom, a kamat azon jelenik meg, azt költségmentesen át tudom tenni a lakossági folyószámlámra, és bankkártyával tudok vásárolni az értékpapír számlámon keresztül újabb értékpapírt is, mintha webárúházban vásárolnék. Ez szuper!
Jó hogy személyesen nem kell majd bejárni az értékesítő helyre, és nem kell szégyenkeznem hogy alkalmanként milyen kis pénzért vásárolok értékpapírt. :) Mert azt tervezem, legalább 3 havonta amit össze tudok spórolni a kamattal együtt, azon vennék papírt. Azt számolom ha elkezd jönni a kamat, hónapra elosztva ki fog futni 1 számlámat. :))
Mintha én már ajánlottam volna ezt neked.:)))
Nekünk adja a kamatot negyedévente.:))
Úgy tűnik, nem ígérgetek tovább magamnak, a holnap érkező nyugdíj után veszek értékpapírt. Addig csak nem jön tán közbe már semmi!
Jelen helyzetben a Fix Magyar Állampaírt gondolom legjobbnak. 7% évi kamat, 3 év nem nagy idő, és 3 havonta kiadja a kamatot.
Mi a véleményetek?
További ajánlott fórumok:
- Ti tudtok félretenni a temetésetekre?
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Mennyi pénz számít soknak a mai világban? Van pénzügyi tartalékod, tudsz félretenni?
- Havi 120ezret tudok félretenni.Felújításra gyüjtök.
- Neked mennyit sikerül félretenni a havi fizetésből?