Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni? (tudásbázis)
Én úgy csinálom,hogy a kész rántásra,ráteszem a spenótot,tojást,áztatott zsemlét,és tejjel engedem fel amennyit kíván.
De a lelke a fokhagyma,bors és a só ezek adják meg az ízét!
Szia, Ági!
Receptet! Ha nem saját, akkor is rakd fel nyugodtan, csak jelöld meg a forrást!
Szaisztok, hát ami azt illeti, a kisfiam is rajong a spenótomért.
Én nem szoktam rántani. Csak felengedem eg ykis olajon a spenótot, ha fagyott, márpedig általában az, és valóban zsmlével a legjobb, d ekiflivel sem utolsó (mondjuk nálunk olyan békebeli tejes kiflit lehet kapni), szóval tejben áztatom, összeturmixolom, só, bors, csipet cukor és fokhagyma és kicsit összerottyan és kész. Főtt tojás, főtt krumpli, tüktoj, bundás kenyér, virsli, vagy natúr sült, mind jó vele, sült csirkecomb. Jó étv!
Szia, Zita!
A spenótfőzelékemet föltettem a receptjeim közé!
Jó étvágyat! :))))
Imre
Kevés rántásba, fokhagymát piritok, beleteszem a spenótot és megkevergetem, majd felöntöm tejjel, és teszek hozzá nagyon finom húslevesport.Ez elveszi a fű ízét, kevés sót, majd beleütök tojásokat ha forr elkevetem benne.Zsemlét nem teszek hozzá mert tojással süritem.
Borsot teszek még bele és szerecsendió reszeléket.
Sok spenótból az igazi.
Szia,én is imádom a spenótot:)
Így készítem:a mélyhűtött spenótot kiolvasztom,rántást készítek ebbe 2-3 gerezd zúzott fokhagymát beleteszek,megszórom pirospaprikával beleteszem a spenót pürét,majd amennyi tejet felvesz azzal öntöm fel/kb.1 l/.
Én még szoktam beleütni 1-2 db tojást is amit azonnal elkeverek nehogy egyben főjön meg benne.
A párom addíg nem ette meg a spenótot amíg én nem kostoltattam meg vele amit én csinálok.
Én így készítem:
Ha nincs friss, akkor felolvasztok egy zacsi mélyhűtött spenótot. Nagyon fontos, hogy az ember márkásat vegyen, mert ebből lehet jót csinálni. Az olcsó, vacak alapanyagból tényleg förtelem sülhet (izé főhet) ki. Közben csinálok egy kicsi világos, fokhagymás rántást (3 gerezd fokhagyma), tejjel a spenótot is, meg a rántást is felöntöm, megsózom, összerottyantom és kész.
Kb. 20 perc
Szia, Zitamita! :))))
Nem is tudtam, hogy rajtam kívül más is spenótrajongó! :))) Ma, de legkésőbb holnap fölteszek egy nagyon finom spenótfőzelék-receptet.
Üdv, Imre :)))
További ajánlott fórumok:
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Ha sok lett a rakott karfiolhoz az elkészített darált hús, mit lehet belőle készíteni?
- Milyen sütit lehet elkészíteni kerámia sütőtálban? (Receptötleteket várok)
- Ötleteket szeretnék kérni tőletek : pompon lányok pomponját miből lehetne elkészíteni? Egy egész osztályra való kellene:o)
- Somlói galuskát mennyivel hamarabb lehet elkészíteni úgy, hogy ne ázzon szét?
- Tápszert lehet előre elkészíteni és hűtőben tárolni?