Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni? fórum

Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni? (tudásbázis)

1 2
22. maszatt (válaszként erre: 21. - Esztella100)
2008. febr. 12. 18:50
A legfinomabb elkészítési mód szerintem is.
2008. febr. 12. 07:51

Én úgy csinálom,hogy a kész rántásra,ráteszem a spenótot,tojást,áztatott zsemlét,és tejjel engedem fel amennyit kíván.

De a lelke a fokhagyma,bors és a só ezek adják meg az ízét!

2008. febr. 11. 19:29
Nokedli tésztát készítek,mikor jó,akkor a lecsöpögtetett mélyfagyasztott spenótot,néhány gerezd szétzúzott fokhagymát még hozzákeverek,így szaggatom ki.Császárszalonnát pirítok,majd jöhet a tejföl és a túró...Szerintem isteni...
19. szeri8
2008. jan. 22. 16:41
Amikor kész van a spenót főzelék (fokhagymásan), akkor szoktam kifőzni tésztát és reszelek hozzá sajtot, összekeverem az egészet és kész a finom spenótos tészta.
2008. jan. 22. 15:40
Én úgy csinálom, hogy kevés olajon kicsi liszttel rántást készítek, bele egy gerezd zúzott fokhagymát, mig kiadja az illatát, pici paprikát a kiengedett spenótot,/ha friss, megfőzöm, összevágom/ egy áztatott és kisavart zsemlét, kis ételízesatőt és a végén egy egész tojással megkötöm, így nem lesz folyós, villával is lehet enni.
17. szimre (válaszként erre: 16. - Smudlaagi54)
2007. okt. 31. 08:56

Szia, Ági!

Receptet! Ha nem saját, akkor is rakd fel nyugodtan, csak jelöld meg a forrást!

2007. okt. 31. 06:50
Spenót rajongók,probáljátok ki a spenóttal töltött dagadót,krumplipürével.Nagyon tuti
15. ipi
2007. okt. 30. 18:01

Szaisztok, hát ami azt illeti, a kisfiam is rajong a spenótomért.

Én nem szoktam rántani. Csak felengedem eg ykis olajon a spenótot, ha fagyott, márpedig általában az, és valóban zsmlével a legjobb, d ekiflivel sem utolsó (mondjuk nálunk olyan békebeli tejes kiflit lehet kapni), szóval tejben áztatom, összeturmixolom, só, bors, csipet cukor és fokhagyma és kicsit összerottyan és kész. Főtt tojás, főtt krumpli, tüktoj, bundás kenyér, virsli, vagy natúr sült, mind jó vele, sült csirkecomb. Jó étv!

2007. okt. 30. 17:14
Próbáljátok ki a zsemlés változatott is,nagyon finom,érdemes megkóstolni
13. edb6c38cef (válaszként erre: 12. - Szimre)
2007. okt. 30. 15:12
Kedves Imre, köszönöm szépen, és mindenki másnak is nagyon köszönöm a segítséget:)))
12. szimre (válaszként erre: 7. - Edb6c38cef)
2007. okt. 30. 15:01

Szia, Zita!

A spenótfőzelékemet föltettem a receptjeim közé!

Jó étvágyat! :))))

Imre

11. M_Marcsa (válaszként erre: 7. - Edb6c38cef)
2007. okt. 29. 16:56
Bundáskenyérrel is jó.
2007. okt. 29. 16:54
Előtte azt mondod: ez finom lesz, utána pedig: ez finom. :)))))))))))))
9. d606bc0fd7 (válaszként erre: 7. - Edb6c38cef)
2007. okt. 29. 16:07
Mi hússal szoktuk, de tükörtojással is finom :)
8. NOA
2007. okt. 29. 15:58

Kevés rántásba, fokhagymát piritok, beleteszem a spenótot és megkevergetem, majd felöntöm tejjel, és teszek hozzá nagyon finom húslevesport.Ez elveszi a fű ízét, kevés sót, majd beleütök tojásokat ha forr elkevetem benne.Zsemlét nem teszek hozzá mert tojással süritem.

Borsot teszek még bele és szerecsendió reszeléket.

Sok spenótból az igazi.

2007. okt. 29. 15:57
Nagyon köszönöm a válaszokat! Még annyit kérdeznék, hogy ez ugye egy főzelék lesz? (Nem mint a sóska, mert az szósz, és azt főtt krumplira merve tálaljuk). A spenótot mivel esszük? Magánban, vagy hússal? Ugye krumpli nem kell hozzá? (Bocs, de oviban ettem utoljára)
6. ZITA9770 (válaszként erre: 2. - Edb6c38cef)
2007. okt. 29. 15:31

Szia,én is imádom a spenótot:)

Így készítem:a mélyhűtött spenótot kiolvasztom,rántást készítek ebbe 2-3 gerezd zúzott fokhagymát beleteszek,megszórom pirospaprikával beleteszem a spenót pürét,majd amennyi tejet felvesz azzal öntöm fel/kb.1 l/.

Én még szoktam beleütni 1-2 db tojást is amit azonnal elkeverek nehogy egyben főjön meg benne.

A párom addíg nem ette meg a spenótot amíg én nem kostoltattam meg vele amit én csinálok.

2007. okt. 29. 15:23

Én így készítem:

Ha nincs friss, akkor felolvasztok egy zacsi mélyhűtött spenótot. Nagyon fontos, hogy az ember márkásat vegyen, mert ebből lehet jót csinálni. Az olcsó, vacak alapanyagból tényleg förtelem sülhet (izé főhet) ki. Közben csinálok egy kicsi világos, fokhagymás rántást (3 gerezd fokhagyma), tejjel a spenótot is, meg a rántást is felöntöm, megsózom, összerottyantom és kész.

Kb. 20 perc

2007. okt. 29. 15:17
2 szikkadt zsemlét beáztatsz tejbe,majd beleturmixolod.(Kb 1/2 l tejbe).Kiolvasztod a spenótót,hozzáadod a zsemlét 2 gerezd zúzott fokit,sót, borsot,és ha felfort,akkor vékony rántással berántod.Van,hogy be sem rántom úgy is finom.ha nincs zsemléd megcsinálhatod zsemlemorzsával is,de akkor kevesebb tejet adj hozzá.
2007. okt. 29. 15:02

Szia, Zitamita! :))))

Nem is tudtam, hogy rajtam kívül más is spenótrajongó! :))) Ma, de legkésőbb holnap fölteszek egy nagyon finom spenótfőzelék-receptet.

Üdv, Imre :)))

2007. okt. 29. 14:56
Sziasztok! Sóska párti voltam eddig, de kislányom spenótért nyúz. Hogyan kell azt igazán finoman elkészíteni?
2007. okt. 29. 14:55
Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook