Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Pörköltet hogy javítsam fel? fórum

Pörköltet hogy javítsam fel? (beszélgetős fórum)


1 2
34. Csillagszem38 (válaszként erre: 32. - Sablonos)
dec. 11. 14:12
😊😊😊 szivesen :)
33. Hattori (válaszként erre: 27. - Libikóka)
dec. 9. 23:52
:))Egyszer láttam tv-ben sárgabarackos csirkepörit.
32. sablonos (válaszként erre: 24. - Csillagszem38)
dec. 8. 19:30

Én is főzök jó régóta, de nekem mégsem jutott eszembe, hogy a leves jó megoldás lehet ilyen esetben.

Egyébként komolyan mondom, ha előfordul ilyen, hogy sós lesz a pörkölt, levest fogok csinálni. Jó kis gulyást. Finom az.


Köszi az ötletet. :)

31. vigyefene (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 8. 11:18
Jó párod van, tartsd meg.
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Libikóka)
dec. 8. 11:16
Párom szerint tök jó lett, de ő igazából mindenevő 😅 én viszont éreztem rajta a szódabikarbónát rendesen.
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Libikóka)
dec. 8. 11:15
Igaz 😂
dec. 8. 11:13
Igazad van, viszont 2 óra elteltével sem volt kellőképpen puha, ezért tettem bele a szódabikarbónát 😏
27. libikóka (válaszként erre: 26. - Hattori)
dec. 7. 11:13
Jó pálinkát, belepazarolni🙄😁Inkább igya meg és könnyebben felejti a pörit.
dec. 7. 11:01
Pálinkával
dec. 7. 11:00
FI,,mi lett végül is?:)
24. Csillagszem38 (válaszként erre: 19. - Sablonos)
dec. 7. 10:45

:)

20 éve főzök, volt már itt is minden :DDD

23. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 7. 07:52

Szerezz be egy kuktát, abban hamar megfől minden.

Persze ez most nem segít, de érdemes beruházni egyre vagy használtan venni.

22. cilabogyó (válaszként erre: 20. - Anyagi)
dec. 7. 06:45
Én is szeretem a kuktát. A hétvégén is abban készült a tyúkhúsleves, de nagyon sokmindenre használom. A pörköltet én egy kis gombával dúsítva átfőzném, a végén tejfölös habarással sűríteném. Vagy ledarálnám egy rakott ételhez. Ott garantáltan nem veszi észre senki a szódabikarbónát.
21. bnedora (válaszként erre: 20. - Anyagi)
dec. 6. 23:40

Egy pörköltet kuktában főzni szerintem nem a legjobb.

A pörkölt főzés lényege: A pörköltet a paprikással ellentétben kevés vízzel, rövid lében kell főzni. A zsiradékon pörkölődő hagyma és hús enged annyi levet, amennyiben megpuhulhatnak. Lassú-mérsékelt tűzön, fedő alatt főzve a felöntéshez nagyon kevés folyadék szükséges. Ez lehet sima víz, esetleg alaplé vagy húsleves, valamint jó minőségű száraz vagy félszáraz vörösbor. Utóbbit a hosszú főzés utolsó 15-20 percére tartogasd, máskülönben túl korán elillan az íze. Mindig csak egy pici folyadékot önts a hús alá ahelyett, hogy az elején egyszer felöntenéd, majd visszaforralnád a szaftot. (Ezt másoltam)

20. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 20:44

Azt javasolnám, hogy közeleg a Karácsony, kérj a Jézuskától egy kuktát!!!

Sok mindenre használható. Egy pörkölt kb. 20 perc alatt van kész benne az első pisszegéstől.


Én nagyon kedvelem a kuktát. Tudom, sokan idegenkednek tőle, de nekem már a nagymamám is előszeretettel használta! :) Én is!

dec. 6. 19:48
Milyen jó ötlet! :)
dec. 6. 19:47
semmivel, csinalj belole levest ;)
17. Csillagszem38 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 19:46
😆😆😆😆
16. kisj
dec. 6. 19:42

Tegyél bele jó sok erőspaprikát, így a szódabikarbónával már senki sem fog foglalkozni.

Mondjuk nem tudom, hogy lehet annyi szódabikarbónát beletenni, hogy érződjön az ízén?

dec. 6. 17:49
Nem hiszem, hogy a szódabikarbónától sós lenne. Konyhai trükk, hogy bármely étel, pl. pörkölt sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szóbabikarbónával.
14. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 17:34

Tanultál...

Olyan sok idő egy lapocka főzés számodra?

Hamar munka xart se ér.

dec. 6. 17:28
Fokhagyma!!! ;)
dec. 6. 17:22
tejfölt gondolnám én is
11. Piroska52 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 17:08
Szedd ki a husit, és csinálj másik alapot, mennél több mindent kutyulsz bele, annál rosszabb lesz.
10. libikóka (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 17:05
Csinálj neki új alapot ,,ez a tejszínes mutty nem hiszem hogy fincsi...Hát van ilyen :))
dec. 6. 17:04
Érdekes, én meg tök lassan főzöm, annál jobb lesz. Minek siettetted?
dec. 6. 17:02
Hozzáadtam kevés tejszínt, így is érezni, de kevésbé. Ezt elcsesztem rendesen 😅
7. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 16:55
Vagy csinálj pincepörköltet,,pakold meg krumplival ,,szalonnával..így a nagyobb mennyiség talán kompenzál.
6. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 6. 16:53
Csinálj új alapot,,ennél jobbat nem tudok.
dec. 6. 16:51

Én is azt mondom, hígítsd meg egy kicsit a levét, és mint a tejfölös csirkepörköltet, a végén tejfölös habarással hozd vissza a kellő sűrűségre a szaftját.

Persze ezt csak akkor, ha családi vacsora, és nem vendégek elé akarod tenni. :))

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook