Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csiperke gombából pörköltet hogyan kell készíteni? fórum

Csiperke gombából pörköltet hogyan kell készíteni? (tudásbázis kérdés)


2011. máj. 27. 21:48

Köszönöm mindenkinek!

Én elkezdtem,lányom befejezte,és állítólag nagyon finom lett.Mivel írtátok,hogy nem sok a kiló,most beleraktuk a tönköt is,de maradt belőle.legközelebb inkább egy dobozzal többet veszek,ha finomabb a tönk nélkül. :-)

16. c130f7eb3b (válaszként erre: 15. - 2104cc91e8)
2011. máj. 27. 16:37
Én is be szoktam habarni, finomabb és kiadósabb is.
2011. máj. 27. 16:34

Én a hagymát mindíg elkészítem előre úgy, hogy kis vizet időnként aláöntve, szinte krémes állagú legyen, mert nem szeretem amikor hagymadarabok úszkálnak az ételben!

Csak ezután teszem rá a gombát és pirospaprikát.

Ha kész, lehet tejfellel, kis liszttel süríteni, így gombapaprikás lesz belőle.


Gombatermelőtöl tanultam, hogy elegendő csak megtörölni a gombát, sem hámozni, sem mosni nem kell!

Ezért Én a tönkjét kitöröm, papírtörlővel alaposan megtörlöm (egyenként) és utána szeletelem.


Sok sikert kívánok!

14. c130f7eb3b (válaszként erre: 10. - Erika691230)
2011. máj. 27. 16:30
Akkor elég lesz. :)
2011. máj. 27. 16:27
de bakonyit is nagyon finomat lehet csinálni belőle:)
12. 7f1efd4c7b (válaszként erre: 2. - Erika691230)
2011. máj. 27. 16:26
én lehúzom a héját és a tönköt kidobom mindig ,felszeleteled és rendesen pörköltnek odateszed ,lecsós alappal....
11. erika691230 (válaszként erre: 8. - C130f7eb3b)
2011. máj. 27. 16:24
Fogalmam sem volt,menyit vegyek. :-(
10. erika691230 (válaszként erre: 8. - C130f7eb3b)
2011. máj. 27. 16:24
3,ha a mostohalányom is eszi,akkor 4 ember.
9. erika691230 (válaszként erre: 6. - A14deb9047)
2011. máj. 27. 16:23

:-DDD

Akkor a leves recit is leírod ???? ;-)


Bocsi,de még sosem csináltam.

8. c130f7eb3b (válaszként erre: 2. - Erika691230)
2011. máj. 27. 16:23
Szerintem is finomabb, ha a tönkje nincs benne, én abból levest szoktam csinálni. Az 1 kg gomba nem sok, mert töredékére esik össze a benne lévő víz miatt, úgyhogy attól függően, hány embernek szánod, belerakhatod a szárát is.
2011. máj. 27. 16:23

Köszönöm.

Én nem szeretem a gombát,de a család igen,gondoltam,örülnének neki.

Persze,ha sikerül. :-DD

2011. máj. 27. 16:22

Vöröshagymát megpirítod a gombával (a szárát el lehet tenni a fagyasztóba, később jó lesz levesnek), lehet, kicsit levet fog ereszteni. törött paprika rá és felöntöd vízzel. só, bors. Egy-két karika paprika nem rontja el az ízét, a paradicsom sem (mint ahogy 1-2 karika füstöltkolbász darabka sem).

Közben a nokedlit is ki tudod főzni: a tésztájába tegyél egy késhegynyi sütőport és könnyű lesz a tészta, gyorsabban megfő.

Ha nem akarsz nokedlit, akkor a rizs is jó mellé.

2011. máj. 27. 16:20
A szárát is egész nyugodtan tedd bele!
2011. máj. 27. 16:20
a szára is mehet bele, ugyanúgy csináld mint a pörit, fini lesz:)))))
3. aduhil (válaszként erre: 2. - Erika691230)
2011. máj. 27. 16:19

Szia!

Anyukám tönkjével együtt teszi bele, viszont én amikor csináltam leszedtem a tönkjét, és csak a kalapját tettem bele meghámozva, és hát érezhető volt a különbség. Sokkal finomabb lesz az íze ha csak a kalapot rakod bele. Hajrá!! =)

2011. máj. 27. 16:16

Sziasztok!

Még sosem csináltam gombapörit,itt áll egy kiló csiperke.Azt már nagyjából tudom,hogy hasonlóan kell,mint a rendes pörköltet.De a héját lehúzom,és a szárát is kidobom?

2011. máj. 27. 16:15
S.O.S.! Csiperke gombából pörkölt

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook