Segítséget szeretnék kérni, egyedül maradtam három gyermekkel (beszélgetés)
Szted ezzel a stílussal meddig jutsz?
Az 5 hónapos babát a szél hordta össze?
Igen menj el dolgozni,mert a gyerekeid nélkülöznek miattad!
Ha a faluban nincs bölcsőde, akkor vidd a legközelebbi városba, ahol van és ott keress munkát!Ennyire egyszerű!Tudod mások is így csinálják!
A nyitott számládnak meg lesz különféle havidíja,azt miből fizeted?Minek a számla, amíg nincs munkád?Ha arra várod a nagy támogatásokat, akkor szerintem azt várhatod!A jövőbeni terveidről még mindig nem írtál!A pici 3 éves koráig kéregetsz? Vagy mikor és mitől lesz jobb a helyzeted?
5 hónapos kislány melett hova menyek el dolgozni?
Akinek nem inge nem veszi magára!
Faluban élek itt nincs bölcsöde.
Nekem nem természetes én azt írtam aki teheti az segítsen nem kötelező.Nem szoktam kéregetni!
De most rossz helyzetben vagyok és már ebből is elegem van.12 éves a fiam és 5 éves a kislányom.Én sem tudtam hogy nem jó a számlaszámom biztos nem teszem ki ha tudom.Jövőhéten lesz új.
Arról mit gondolsz ,hogy neked természetes az,hogy aki keményen dolgozik azért,hogy el tudja tartani a családját, az neked adja a pénzét?
Miért alap az,hogy aki dolgozik, az adjon mindig mindenkinek ?
Ráadásul úgy ,hogy annyit hánysz ide ,hogy van 3 gyereked.Hany éves vagy ,van-e szakmád, dolgoztál-e stb.?
Szerinted ezek nem lényegesek?
Mielőtt azt mondod, hogy nem értelek meg ,már én is segítettem többször itt a hoxán ,ráadásul nem kevés pénzzel, több 10000 ft-tal.
Tudod mi lett a vége ?
Mindig több kellett!Semmi nem volt elég. Ha valami kellett,akkor jött a levél, hogy gáz van ,segíts!
Persze dolgozni azt nem ,mindig van kifogás!A segítség persze jár!Hát hogyne!
Sajnos ez egy életforma, de jövő hónapban sem lesz más a helyzet. Minden hónapban kérni fogsz? Mi a terv?Hidd el sokan segítenének, ha látnák, hogy van értelme!De így nincs !
Ja..és ne általánosíts légyszíves, mi az,hogy ítelekeznek az emberek?Szted mit kéne tenniük?Szó nélkül utalni, csak mert ideírtad a nem létező számalszámod?
Te mit teszel másokért, ha magadért és a gyerekeidért se teszel semmit?
Vegyél vissza az arcodból!
Te vagy az aki tarhálsz!
Mindig is Magyarországon laktam.Szerettek ítélkezni mások felett ilyenek sajnos az emberek.
Pedig csak ha rámirna privátba!
Akkor azt is megtudna hol lakom.Es igen Barcstól nem messze lakom egy faluban és Barcson nyitottam számlát
Nem tűntem el és most olvastam hogy volt aki küldött akkor én azt most hogyan vegyem le mikor nem érvényes mit lehet tenni ilyenkor?
És aki nem hiszi amit ki írtam az nyugodtan meglátogathat akár szivesen adok telefonszámot címet én nem vagyok hazug!
Bemásolom a kormányablakos tájékoztatót:
Ha a bíróság már megállapította jogerõsen a gyermektartásdíjat, és a fizetésére kötelezett legalább 6 hónapja nem teljesíti a kötelezettségét, a fővárosi és megyei kormányhivatal gyermekvédelmi és gyámügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalától (a továbbiakban: gyámhivatal)
a tartásdíj megelőlegezése kérelmezhető, feltéve hogy a gyermeket gondozó családban az egy fõre jutó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét.
A gyámhivatal - a feltételek fennállása esetén - a hozzá beérkezett kérelem benyújtásának napjától előlegezi meg a gyermektartásdíjat a bíróság által meghatározott alapösszegben azzal, hogy a megelőlegezett tartásdíj összege a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 50%-át nem haladhatja meg gyermekenként.
Az állam által történő folyósítás legfeljebb 3 évig tart, és kérelemre 1 alkalommal legfeljebb 3 évre továbbfolyósítható, illetve ismételten megelőlegezhető. A jogosultsági feltételek folyósítás ideje alatt történő megszűnése esetén a gyámhivatal a folyósítást felfüggeszti, illetőleg megszünteti. A megelőlegezett tartásdíjat a kötelezettnek az állam részére vissza kell fizetnie.
Sajnos van.
A férj nem fizet, nincs bejelentett állása, nincs vagyontárgy a nevén.
Hónapokig, évekig lehet pereskedni, de a gyerekeket addig is el kell látni.
A kéregetésben maximálisan egyetértünk. És még szalonképesen fogalmaztál.
Olyan nincs, hogy nincs gyerektartás, ez kamu.
Egyedülálló családi pótlékot igényeld meg. Önkormányzatnál vannak segélyek. Ha bizonyos szintet nem ér el az egy főre jutó kereset.
De azért a pofám leszakad, hogy már itt is kéregetés megy, remélem hoxa gyorsan törli!
Én csak annak a csövesnek adok aki meigéri hogy pálinkára vagy kannásborra költi
Nem akarom hogy hazugságban maradjon
További ajánlott fórumok:
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Egyedül maradtam várandósan
- 3 gyermekkel egyedül, munka nélkül. Tűrnétek még pár évet, vagy elválnátok?
- Éljek úgy, ahogy nem szeretnék és üljek itthon, mert háziállatom van és egyedül maradtam velük?
- Egyedül maradtam a kislányommal
- Hova fordulhatok ha egyedül maradok öt gyermekkel? Tud valaki segíteni?