Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Sonkatekercs aszkipban recept

Sonkatekercs aszkipban recept

A Sonkatekercs aszkipban hozzávalói:
8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg franciasaláta
1 evőkanál zselatinpor
3 dl húsleves (lehet kockából is)


A Sonkatekercs aszkipban elkészítési módja:
A zselatint föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk és a franciasalátához keverjük, majd a sonkatekercsekre simítjuk. Legalább egy napig hűtőben dermesztjük, majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A sonkatekercs aszkipban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook