Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept

Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 136 kcal
Szénhidráttartalom 36 gramm

A Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs hozzávalói:
* A kaszinótojáshoz:
* 8 db tojás
* mustár
* majonéz
* tejföl
* bors
* friss petrezselyemzöld
* A sonkatekercshez:
* 10 szelet gépsonka (lehetőleg téglalap alakú)
* 18 dkg vaj
* 4 csapott evőkanál liszt
* kb. 5 dkg reszelt ecetes torma
* 2 dl főzőtejszín
* 2 dl tej
* 20 dkg franciasaláta
* só
* fehérbors
* A díszítéshez:
* keménytojás
* uborka
* paradicsom
* paprika
* petrezselyemzöld
* A fényezéshez:
* aszpik


A Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs elkészítési módja:
A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majonézt és tejfölt, a felaprított petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. Figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon. Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, petrezselyemzölddel díszítjük.

A tormakrémes sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. jún. 17. 20:24
A kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook