Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sógyurma fórum

Sógyurma (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Sógyurma

2008. nov. 24. 13:26
ma én is megpróbizom:)
16. katic74 (válaszként erre: 15. - Diana25)
2008. okt. 18. 20:45

Szia! Finomliszt kell hozzá.

Mikor megláttam, hogy ide újra írtatok, "nosztalgiába" estem:) Nem tudtam, hogyan kell ezt csinálni és a keresőbe beütve a sógyurmát a Hoxát adta ki, azóta vagyok tagja a csapatnak:-))

2008. okt. 18. 18:06
Mi is sógyurmáznánk.De.Milyen liszt kell hozzá?Finom ,vagy rétes.Köszi,aki válaszol.
14. maya80
2008. júl. 8. 13:12
De jó, hogy rátaláltam erre a fórumra! :) Isteni ötleteket adott... köszönöm a kezdeményezőnek!
2008. jan. 14. 08:08

Karácsonyra a szüleimnek és a tesóimnak,meg a férjeiknek sógyúrmát ajándékoztunk.Együtt csináltuk a gyerekekkel.A receptet én exhas találtam ki,és tapétaragasztót sem tettem bele.

Mécses tartókat gyártottunk,meg füstölő tartókat,utánna feltettük a radiátorra és egy -két napig szárítottuk rajta,aztán vízfestékkel a gyerekek "Művészkedtek "rajta.

Aztán vettem dekopázslakkot(nem tudom hogy írják)és lelakkoztam őket,nagy siker volt:)

12. LoLiNa
2008. jan. 14. 05:49
ezt ha kisütjük, ugyanolyan kemény lesz, mintha gipszből készült volna?
11. Éowyn
2008. jan. 13. 20:21

Sziasztok! Nem is gondoltam volna hogy a sógyurma tésztájába tapétaragasztót is kell tenni. Egy alkalommal készítettem karácsonyi díszeket belőle,de nekem más receptet adtak meg(3 bögre liszt,2 bögresó,1 1/4 bögre víz). Szép is meg jó is lett a végeredmény,csak az volt a gond hogy kicsit túlszárítottam. Ezzel a fajta recepttel biztos nem teszünk rosszat a gyerkőcőknek,hisz nincs benne olyan anyag mint például a tapéta ragasztó. :-)

Viszont lenne egy kérdésem,a sütésével kapcsolatban. A Tepsi aljába szükséges zsírpapírt tennünk,vagy kikenni az alját?

10. bájy (válaszként erre: 9. - Kakuk Jánosné)
2007. nov. 8. 20:43

Sziasztok! Nekem is eszembe jutott amikor a lányom mégy egy éves se volt és látta ahogy gyúrom a süti tésztát!Neki azonnal kellett olyan,ő is gyúrni akart!Színte majdnem hisztizett a kedvét meg nem akartam elvenni,a tojásos tésztát meg nem adom oda játszani,akkor beurott az óvoda.A lányoknak rózsaszínt,a fiúknak kéket adtak!A kóstolás se volt gond mert szerencsémre csokigyári óvodába jártam ételfestékkel festették!A pontos receptre nem emlékeztem,valamennyi liszt,só víz,gyorsan összeállítottam aztán már a lányom is pogácsázott.

Azota gyakran kéri,de még nem teszek bele ehetetlen dolgokat,abból nincs baj, és nem is tudtam hogy olyanok is kerülnek bele mit tapétaragasztó és olaj.Talán amikor majd művészibb dolgokat állít össze és nem kóstolgat mi is kipróbáljuk!

2007. szept. 5. 09:22
Valóban egy nagyon olcsó és hálás technika.Már évtizedek óta alkalmazom az óvodában a gyerekek nagy örömére.
8. dunyesz (válaszként erre: 6. - Venes)
2007. júl. 31. 10:37
Nos, igen! Én is mindig nyalogattam. :)) viszont nagyon jó nosztalgiázni! Emlékszem az oviban babot és lencsét nyomkodtunk bele díszítésnek! Eléggé ügyetlen vagyok, de ez még nekem is mindig jól sikerül. :)
2006. júl. 2. 09:12
ha mar a gyerekeid meguntak a jatekaikat, vagy mielott felforditanak a lakast keverj be nekik sogyurmat, hozzavalok mindig vannak hozza egy haztartasban. Meglatod, milyen csond lesz s nagy alkotasi vagy. ha megszaradt festeni is lehet!!!en is be szoktam szallni, meg jo kikapcsolodas nekunk nagyoknak is, megnyugtat, legalabbis engem.hiih
2006. júl. 2. 08:25

Hm...régi emlékek. Az oviban mindig ettem.:) Sajna a színeset is, bár problémám nem volt belőle...:D

Most azt hiszem, hogy inkább alkotok, mint eszem majd.

Egyébként szerintem ez a nyers liszt evése sem valami előnyös a szervezetnek, mondjuk a gyerekek mindent beemésztenek.:D

5. molntak (válaszként erre: 4. - _kleo_)
2006. jún. 1. 21:38

Kösz azt hiszem ez jó lesz. Nem kellenek dísznek csak nyomkodni sodorni ütögetni kézlenyomatot csinálni meg ilyenek. Nem hiszem, hogy 14 hónaposan többet tudna vele kezdeni.

Köszi:)

2006. jún. 1. 21:27
En ugy szoktam keverni, hogy 1 bogre liszt, 1 bogre so, es kb. fel bogre viz, amennyi kell a gyurma allaghoz. Ezt tutira csocsalhatja, biztosan nem lesz baja tole. Az enyem is megkostolta de kikopte. Nem finom. Viszont nagyon jo buli lyukat furni bele, lapogatni, csipkedni, pakolaszni. Abban nem vagyok biztos hogy profi diszeket is lehet belole kesziteni, de gyereknek kivalo. :)
2006. jún. 1. 19:40
Szerintem ha nem teszel bele tapétaragasztót, nem lesz a kicsinek semmi baja tőle! Sugi is meg akarta csócsálni, de piszok sós, és nem ízlett neki!:)Próbaképp még én is megnyalogattam...
2006. jún. 1. 11:21

Lehet, hogy hülye a kérdésem, de ezt ugye nem baj, ha bezabálja játék közben a gyerek?

Észre vettem, hogy érdekelnék a gyúrmák, de igazit még nem merek neki adni, mert mindent megeszik és a szájába vesz. Gondoltam ez a só liszt gyúrma jó lenne, csak nem vagyok benne teljesen biztos. :(

2005. okt. 23. 10:36
A legolcsóbb játék a gyerkőc számára, és a kreatív anyukák is csodás kis díszeket kreálhatnak belőle.

Főleg most, hogy közeleg a karácsony.

Ajándéknak, fenyődísznek szerintem kiváló.

Ugrás a teljes cikkre: Sógyurma

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook