Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sógornőméknél "vérre menő" vita volt ma ebédnél. Segítsetek eldönteni! fórum

Sógornőméknél "vérre menő" vita volt ma ebédnél. Segítsetek eldönteni! (beszélgetős fórum)


1 2
38. zena01 (válaszként erre: 5. - 25a27430dd)
2013. febr. 24. 18:46
Természetesen pürésíteni kell.
2010. ápr. 27. 15:46
Ha nem lenne pürésítve, húsleves lenne...nem igaz???
36. liza52
2010. ápr. 27. 09:40

Pürésíteni kell, nem darabosan. De ahány ház annyi szokás.Ki hogy szereti.

Én átpaszírozom.

35. c33bd8536b (válaszként erre: 33. - 8915ea1f00)
2010. ápr. 26. 15:37
Anyám is úgy csinálta! A hús köré rakta a lereszelt zöldséget, és együtt, párolta, pirította. De miután megpuhult, áttörte a zöldséget tésztaszűrőn.
34. Tamianyu (válaszként erre: 33. - 8915ea1f00)
2010. ápr. 25. 23:10
Nem lesz jó,én többször csináltam úgy.Kénytelen vagyok turmixolni.
2010. ápr. 25. 22:34
Hát én egy régi receptben úgy olvastam, hogy a nyers zöldséget le kell reszelni, és úgy párolni.:))
32. 7af3347250 (válaszként erre: 31. - Tamaryn)
2010. ápr. 25. 18:21

Én is egyből erre gondoltam...


Amúgy a gyereknek nem lehetett volna azt mondani, hogy sógornőd viszont így csinálja, és kóstolja meg, hogy így milyen...nem hiszem, hogy "vérre" kéne menni ezért...

31. tamaryn (válaszként erre: 5. - 25a27430dd)
2010. ápr. 25. 17:13
hm.Egy fontos és nehéz döntésben hogy jut kompromisszumra a család,ha ilyen bagatel dolgon összevész??
30. Tamianyu (válaszként erre: 5. - 25a27430dd)
2010. ápr. 25. 17:01
Én is vadast főztem ma.Egyébként pürésíteni kell,de akkor sem értem ebből hogyan lehet cirkuszt csinálni,hogy sértődés legyen belőle.De jó ha ez a legnagyobb baja a családnak:-)))
2010. ápr. 25. 16:33
Azt hittem komolyabb dolgon van a vita:)))
28. 25a27430dd (válaszként erre: 23. - BayBanya)
2010. ápr. 25. 16:31
Nagyon köszi! Akkor így már érthető, hogy a kislány miért így emlékezett a menzai vadasra:))
2010. ápr. 25. 16:19
most nézem a neten,van mindkettőből! :)))
26. Krisztine2 (válaszként erre: 25. - 04e95f637a)
2010. ápr. 25. 16:19
úgy is fincsi:)
25. 04e95f637a (válaszként erre: 22. - Krisztine2)
2010. ápr. 25. 16:18
igen?nálunk sertés májból,csíkokra vágva a májat,pirospaprikával :)
2010. ápr. 25. 16:16
Tudtommal régen is szitával passzírozták át a zöldségeket (hogy ne kelljen sűríteni), de nem igazán értem, miért ne lehetne egy ételnek akár ezerféle változata. Mint ahogy halászlét is vagy ötféleképp készítenek Magyarországon, és mindegyik autentikusnak mondható a maga vidékén. Ilyen kérdésben nincs olyan, hogy valakinek "igaza" van!
2010. ápr. 25. 16:14

Hali!

Az az igazság, hogy életemben nem csináltam még vadast, de édesanyám konyhán dolgozik.

Otthonra ugyan mixelik a zöldséget - mármint a családom női tagjai, akik mellékesen majd' mind konyhások :) - de a sulis menzakaját nem mindig. Az, hogy ott karikában van e a zöldség, vagy pürésítve kizárólag attól függ, hogy mennyire vannak elkésve a menüvel :)

22. Krisztine2 (válaszként erre: 21. - 04e95f637a)
2010. ápr. 25. 16:13
csirkemájból,jó sok pirított hagymával:))
2010. ápr. 25. 16:12

nem egyben van benne!:)


mi meg azon vitáztunk a munkatársammal,hogy melyik az igazi resztelt máj?Ő állította,hogy csirkemájból van,én meg hogy sertés májból!Na végül is,abbahagytuk a vitát! :)

2010. ápr. 25. 16:06

Köszi a megnyugtatást, olyan rendesek vagytok:)

Le is fogom ültetni ide a hoxához a sógornőmet, hogy lenyugodjon, és hogy mutassa meg a párjának is:))

2010. ápr. 25. 16:04
Szia! Nálunk is ez volt az ebéd és én is mixelem.
18. Zarahell (válaszként erre: 17. - 25a27430dd)
2010. ápr. 25. 16:04

Mondjuk nekem is furcsa, hogy ebből miért kell ekkora problémát csinálni.

Mixelve van, kész..

Emberek úgy tudnak ragaszkodni az igazukhoz, hogy borzalmas.

17. 25a27430dd (válaszként erre: 16. - Zarahell)
2010. ápr. 25. 15:59

Én is arra gondoltam, hogy annyi gyereknek nem sz@rakodnak mixeléssel talán:)

De hogy a férje is ekkora f...szfej.

2010. ápr. 25. 15:57
Mondd meg a kislánynak, hogy a napközi konyhájában elromlott a botmixer! :)
2010. ápr. 25. 15:57

Sajnálom szegény csajszit, mert azt mondta, hogy ő bírja a kritikát, ha túl savanyú, sós, stb, akkor azt rendben van, hogy megmondják neki.

De hogy az általa főzött kaja nem az, ami, ez már sok neki:((

Én is nézegetem a neten, én is mindenhol olyan receptet találok, hogy mixelve.

2010. ápr. 25. 15:56
Pürésíteni kell,anyum úgy csinálja.
2010. ápr. 25. 15:55
Pürésitve.
2010. ápr. 25. 15:55
Én úgy tudom,hogy pürésíteni kell,még soh nem csináltam,de egy régebbi receptben az áll,hogy passzírozni.
2010. ápr. 25. 15:55
Pürésíteni kell
10. Krisztine2 (válaszként erre: 5. - 25a27430dd)
2010. ápr. 25. 15:53
ennél nagyobb bajotok sose legyen:DD
9. Zarahell (válaszként erre: 5. - 25a27430dd)
2010. ápr. 25. 15:53
Én is eddig csak pürésítettről hallottam.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook