Skizofrénia (beszélgetés)
Igen, sajnos így van. Minden mentális probléma, valamilyen agyi kémiai anyagcsere zavar következménye.
Nem sokat tudnak a miértjéről, mint ahogy másféle anyagcsere zavar miértjéről sem.
A cukorbetegség is anyagcsere zavar például, miért alakul ki, csak találgatások vannak.
Az öngyilkos hajlam nem függ össze a skizofréniával, szóval nyugodj meg, ez nem törvényszerű!
Miért ítélne el bárki is, főleg ha szeded rendszeresen a gyógyszert, élhetsz teljesen átlagos életet.
Hát igen, nem könnyű nekik sem. A barátomnál is azt láttam, hogy anyukája felörlődött ebbe, főleg hogy mi lesz a fiaival ha ő nem lesz. Szegény, nyáron szivrohamban elhunyt, ott maradt a két skizofrén fia (merthogy mindkettő az), és végül a "jobb állapotban lévő" adta föl. Ő sosem tudott megbékélni azzal, hogy nem lehet hagyományos élete, gyerek, feleség, állás... Hiába próbált értékes dolgokba fogni, ez a tudat mérgezte a lelkét.
Ez egy óriási próbatétel szerintem, és még mindig nem sokat tudni a miértjéről.
Nekem egy barátom skizo volt, sajnos ősszel elment önként :(.
Semmi különöset nem gondolok, ez egy betegség, ami nagy teher annak aki szenved benne.
Akiket én láttam, ismertem mind - mind különböző súlyosságúak, valaki simán középvezető és családapa gyógyszeres kontrollal, valakit meg már 19 évesen leszázalékoltak. Ismerek egy lányt, ő gondnokság alatt áll, a légynek nem árt, elálmodozgat a szobájában... Sommás véleményt itt sem lehet alkotni. A barátom is amikor nem szedte a gyógyszereit és pszichotikussá vált, föl akart jelenteni mert paranoiás lett.
Hívj segítséget!
Szia!
Gyerekeknél nem diagnosztizálható, legelőször kamaszkorban. A gyerekeknél abszolút normális a képzelt barát is. Askizofrénia minden tűnete normális gyerekkorban, ezért nem lehet egy gyereknél ezt a diagnózist felállítani.
Ne félj! Tételezd fel, hogy a gyerekeid makk egészségesek, élvezzétek ki a gyerekkor örömeit! Amire tudsz figyelni: a kiegyensúlyozott családi légkör nagymértékben segít elkerülni a tünetek kialakulását. Gondolj csak bele, hogy a hajlam öröklődik, de 95% az esélye annak, hogy ha nem kezelt skizofrénnel együtt élő gyereknél előjőjjenek később a tünetek, ha nem élnek együtt, akkor 5%. De még egyszer írom: kezeletlen beteg esetében.
Úgyhogy kb. annyi esélye van a gyerekeknél kialakuló skizofréniának, mint bármelyikünknél.
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kerni tőletek,edesapamnak paranoid depressziója volt(skizofrénia),rajtam nem jött ki semmiveddig legalábbis 34 eves vagyok.Van egy 6 es egy 10 hónapos kisfiam,kérdésem az volna hogy szerintetek örökölhetnek apumtól valamit?Nem mondanám h vannak jelek,barátságos a fiam,nem volt soha kepzelt baratja vagy hasonló,max annyi h nem tud meg ülni egy helyben s rengeteget beszel:),de en izgulok az az igazsag...
Sziasztok!
Mar elkezdtem visszaolvasni a forumot az elejetol,de meg nagyon az elejen tartok. Van itt aki kataton skizofreniaban szenved, vagy tobb mindent tud rola es szivesen meselne? Errol keves irast talalni a tobbihez kepest.
További ajánlott fórumok:
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Diagnózis: paranoid skizofrénia és ha nem az?
- Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell?
- Veszélyes egy skizofrén ember?
- Létezik ma Magyarországon olyan elvonó, ahol fogadnak egy skizofrén, Hepatitis B és C-vel fertőzött gyógyulni vágyó drogost?
- Mit lehet tenni egy skizofrén nővel?