Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéssült mustáros almával recept

Sertéssült mustáros almával recept

A Sertéssült mustáros almával hozzávalói:
4 személyre:

8 szelet sertéskaraj,
3-4 evőkanál olívaolaj,
2 db alma,
1 db vöröshagyma,
6-8 db zsályalevél (ha nincs friss: egy teáskanálnyi szárított),
2 dl tejszín,
1 evőkanál dijoni magos mustár,
só,
őrölt fekete bors


A Sertéssült mustáros almával elkészítési módja:
Klopfolóval kissé ütögessük meg a sertéskarajokat, majd szórjuk be sóval és őrölt fekete borssal. Kenjük be olívaolajjal, és tegyük pár órára a hűtőbe. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a sertéskarajokat, és mindkét oldalukat süssük pirosra, utána vegyük ki a sütőedényből. Az almákat vágjuk kétfelé, a magházat vájjuk ki, majd cikkezzük fel. Egy másik nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá az almacikkeket és az ugyancsak cikkekre vágott hagymát. Pár percig pirítsuk erős lángon, majd tépkedjük rá a zsályaleveleket. Ezután öntsük fel a tejszínnel és a mustárral. Ízesítsük sóval és kevéske őrölt fekete borssal. Tegyük bele a megsütött karajokat és pár perc alatt forraljuk össze. Tálaljuk párolt zöldségekkel és burgonyával.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéssült mustáros almával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook