Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéskaraj csípős-narancsmártásban recept

Sertéskaraj csípős-narancsmártásban recept

A Sertéskaraj csípős-narancsmártásban hozzávalói:
60-80 dkg sertéskaraj
7, 5 dl 100% narancslé
80 dkg újburgonya
15-20 dkg olívabogyó
20 dkg szeletelt nyers bacon
4 gerezd fokhagyma
chili por
kakukkfű
bors

liszt


A Sertéskaraj csípős-narancsmártásban elkészítési módja:
A karaj szeleteket megklopfoljuk, és egy éjszakára bepácoljuk. A páchoz a narancslébe chiliport, kakukkfüvet és borsot rakunk és jól elkavarjuk. Az újburgonyát negyedbe vágjuk és megfőzzük. A bepácolt húsokat kissé leitatjuk egy papírtörlővel, sózzuk és lisztbe mártjuk, olívaolajon elősütjük. Az elősütött szeleteket félretesszük. A visszamaradt olajhoz 2-3 evőkanál lisztet szórunk, gyengén átpirítjuk és felöntjük a páclével, szükség szerint sózzuk. Az így kapott párolólében a szeleteket készre pároljuk. A megfőtt burgonyát a vékonyra csíkozott szalonnával együtt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk az olajbogyót és a durvára vágott fokhagymát, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéskaraj csípős-narancsmártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook