Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Baconba göngyölt hústekercs recept

Baconba göngyölt hústekercs recept

A Baconba göngyölt hústekercs hozzávalói:
szeletelt bacon
csirke- vagy pulykamell (esetleg sertéskaraj)
trappista sajt
bors
szárnyas fűszerkeverék
fagyasztott kukorica
étolaj


A Baconba göngyölt hústekercs elkészítési módja:
A csirke- vagy pulykamellet vékony szeletekre vágjuk. Egy szelet bacont kiterítünk, erre ráhelyezünk egy hússzeletet, ezt nagyon kevés borssal és fűszerkeverékkel megszórjuk (sózni nem kell, mert a sajt és a bacon is sós!), majd ráteszünk egy kis hasáb trappista sajtot, felgöngyöljük. Ugyanígy elkészítjük a többi húst is, majd a göngyölegeket egy tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Kevés étolajat öntünk alá. Ezután az egészet vastagon megszórjuk fagyasztott kukoricával. A tepsit lefedjük alufóliával, és kb. 180 fokon megsütjük. Kb. 1 óra után le lehet venni az alufóliát, és még egy kicsit sütjni. Mellé sült burgonyát készítünk.


Kategória: Húsételek receptjei


A baconba göngyölt hústekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook