Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Selejtezünk a házban, és sok a szemét, nem fér az egy... fórum

Selejtezünk a házban, és sok a szemét, nem fér az egy... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
18. 7454c77428 (válaszként erre: 13. - Ruslan)
2024. aug. 29. 11:54
tűzgyújtási.ennek ellenére,a szomszéd elég gyakran tüzel,szerintem az anyja holmijait.a lányom fölháborodott rajta,fölösleges,hisz már szociális otthonban van,onnét valószínű nem fog hazajönni,a ruhák meg fene tudja hány évesek.
17. Highlander73 (válaszként erre: 16. - Channa*)
2024. aug. 29. 07:40

Az is elég gáz,ha valaki annyi szemetet termel, hogy nem fér el egy kukában.

Mi négyen élünk családi házban.Heti egyszer viszik a kommunális hulladékot,havonta kétszer a szelektívet.Sosincs tele egyik kuka sem.Miért?Mert eleve igyekszem kerülni a "túlcsomagolást".

Tizenéve van vízszűrőnk, tizenéve igyekszem kerülni a műanyag csomagolóanyagok minden formáját,amit lehet komposztálunk.Így heti szinten kb.2 zacskó szemét kerül a kommunális kukába.Plusz amit felseprek az udvaron, illetve a porszívó portartályából beleöntök.

Évente kétszer van lomtalanítás,akkor is max.2-3 zsák cucc kerül ki,amit általában el is visznek a guberálók.(Ruha)

2024. aug. 28. 19:10

Mi sem fértünk el 1 kukába, ezért igényeltünk még egy kukát. 2 vegyes kukánk van és 2 db szelektív is.

Sosem teszek a szomszéd kukájába semmit, hanem megvárom, hogy elvigyék a megtelt kukák tartalmát és már teszem is bele a következő adagot.

Engem egyébként nem zavar, ha bárki dob az én kukámba szemetet, de ha csak annyi volt, hogy elosztottad még 2-3 kukába, akkor kár volt ezt tenned, mert mint látjuk sokakat zavar. Megvárhattad volna a jövő hetet és majd akkor kidobod;)

15. Ruslan (válaszként erre: 12. - L.luiselotte)
2024. aug. 28. 17:21
Engem kérdőre is vontak egyszer, mert nem lett szelektálva. Persze tudtam ki tette bele az enyémbe hasonló okokból. Itt szelektálni kell. Felkerestem az illetőt és megmondtam neki, hogy én nem károsulok azzal, ha beleteszed, mert a tied megtelt vagy nem vagy nyilvántartva, habár ingyenes mindenkinek. Azt is megmondtam, hogy beleteheted az enyémbe nyugodtan ezután is, ha van hely, de ha nem úgy ahogy kell olyant kapsz az utcán, hogy hatszor gurulsz. Ne panaszkodjunk azon, hogy nem segítenek mások, ugyanez a trend. Nem mindenhol szerencsére.
2024. aug. 28. 17:08

Ez szerintem is k.rva ciki. Nem tudtad egy zsákba a kuka mellé tenni vagy a következő alkalommal beletenni a kukába?

Családi házban nem hiszem el, hogy nem tudtad volna tárolni addig. Az a te szemeted, senkire nem tartozik.

Ha lett volna benned annyi, odamész két szomszédhoz és megkéred, engedje meg, hogy beletedd. Ez esetben más a gyerekfekvése. Legközelebb te segitesz nekik hasonló esetben. De igy, tökgáz.

13. Ruslan (válaszként erre: 10. - 7454c77428)
2024. aug. 28. 17:02
Milyen tilalom?
2024. aug. 28. 17:00

Mivel keveset vagyunk otthon, nem mindig vannak a tele a kitett kukáink. Én kimondottam rossz néven veszem, és el is zavartam az illetőt, aki a mi félig 3/4.ig tlt kukánkba pakolt, ( fél zsák rothadt krumplit különben ) ne turkáljon senki a szemetünkbe,

Látom, itt többen megengedőek e téren és természetesnek veszik az idegen kuka használatát, hát mi nem, nemcsak azért mert mi fizetjük a diját.

11. birebora (válaszként erre: 7. - Andi6020)
2024. aug. 28. 16:56
Vizuális vagyok. És azt, hogy?:)
10. 7454c77428 (válaszként erre: 4. - Ruslan)
2024. aug. 28. 16:54
mondjuk most tilalom van.
9. 7454c77428 (válaszként erre: 6. - Secret8)
2024. aug. 28. 16:53
az szemét,aki ilyet csinál,mikor az anyám meghalt,a húgom konténert rendelt.az unokaöcsém erdőjében zsákokat talált.a polgármester helyettes számlái voltak benne.mondanom sem kell,semmi következménye nem lett.
8. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 28. 16:53
Nálunk évente kétszer lehet lomtalanitást kérni. Ingyen elviszik. Nálatok ez a lehetőség, hogy működik?
7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 28. 16:48
Kezedet állítanám a seggedbe könyékig..
6. secret8 (válaszként erre: 5. - 80ASIQ)
2024. aug. 28. 14:58

Ha valaki anyagi okokból nem rendel konténert, de a sajat kukája már tele lett, annak nyilván rengeteg kidobnivalója van. Nem az a megoldás, ha titokban mások kukájába dugdossuk a saját szemetünket. Erre való a hulladékudvar, ahol ingyen (!) leadhatja mindenki a kacatját, legyen az fémhulladék, műanyag, vagy fa, vagy nyesedék.

Ha van egy autó a családban, néhány fordulóval elintézhető a dolog. Mi is megcsináltuk, nem az utcában álló kukákat tömtük suttyomban.

5. 80ASIQ (válaszként erre: 2. - Secret8)
2024. aug. 28. 14:45
Nem azért van a kuka, hogy szemetet tegyen bele az ember? Ha egyszer ki van téve az utcára és fér is bele. Az enyémbe nyugodtan bárki szemetelhet.
4. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 28. 14:41
Itt nálunk ( külföld ) ingyen visznek el minden szemetet, de van egy korlát. Ha túllépem, én is rakom át máséba,de nappal. Nem érdekel észreveszik vagy nem. Ha zavarja, jöjjön ki és adja vissza. Máskor elégetem.
2024. aug. 28. 14:24
Ne haragudj, de ez nagyon gáz......
2024. aug. 28. 14:00
Hulladékudvarról hallottál már?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook