Selejtezünk a házban, és sok a szemét, nem fér az egy... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Az is elég gáz,ha valaki annyi szemetet termel, hogy nem fér el egy kukában.
Mi négyen élünk családi házban.Heti egyszer viszik a kommunális hulladékot,havonta kétszer a szelektívet.Sosincs tele egyik kuka sem.Miért?Mert eleve igyekszem kerülni a "túlcsomagolást".
Tizenéve van vízszűrőnk, tizenéve igyekszem kerülni a műanyag csomagolóanyagok minden formáját,amit lehet komposztálunk.Így heti szinten kb.2 zacskó szemét kerül a kommunális kukába.Plusz amit felseprek az udvaron, illetve a porszívó portartályából beleöntök.
Évente kétszer van lomtalanítás,akkor is max.2-3 zsák cucc kerül ki,amit általában el is visznek a guberálók.(Ruha)
Mi sem fértünk el 1 kukába, ezért igényeltünk még egy kukát. 2 vegyes kukánk van és 2 db szelektív is.
Sosem teszek a szomszéd kukájába semmit, hanem megvárom, hogy elvigyék a megtelt kukák tartalmát és már teszem is bele a következő adagot.
Engem egyébként nem zavar, ha bárki dob az én kukámba szemetet, de ha csak annyi volt, hogy elosztottad még 2-3 kukába, akkor kár volt ezt tenned, mert mint látjuk sokakat zavar. Megvárhattad volna a jövő hetet és majd akkor kidobod;)
Ez szerintem is k.rva ciki. Nem tudtad egy zsákba a kuka mellé tenni vagy a következő alkalommal beletenni a kukába?
Családi házban nem hiszem el, hogy nem tudtad volna tárolni addig. Az a te szemeted, senkire nem tartozik.
Ha lett volna benned annyi, odamész két szomszédhoz és megkéred, engedje meg, hogy beletedd. Ez esetben más a gyerekfekvése. Legközelebb te segitesz nekik hasonló esetben. De igy, tökgáz.
Mivel keveset vagyunk otthon, nem mindig vannak a tele a kitett kukáink. Én kimondottam rossz néven veszem, és el is zavartam az illetőt, aki a mi félig 3/4.ig tlt kukánkba pakolt, ( fél zsák rothadt krumplit különben ) ne turkáljon senki a szemetünkbe,
Látom, itt többen megengedőek e téren és természetesnek veszik az idegen kuka használatát, hát mi nem, nemcsak azért mert mi fizetjük a diját.
Ha valaki anyagi okokból nem rendel konténert, de a sajat kukája már tele lett, annak nyilván rengeteg kidobnivalója van. Nem az a megoldás, ha titokban mások kukájába dugdossuk a saját szemetünket. Erre való a hulladékudvar, ahol ingyen (!) leadhatja mindenki a kacatját, legyen az fémhulladék, műanyag, vagy fa, vagy nyesedék.
Ha van egy autó a családban, néhány fordulóval elintézhető a dolog. Mi is megcsináltuk, nem az utcában álló kukákat tömtük suttyomban.