Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :( (beszélgetés)
Szia!
ényleg neked kell meghozni ezt a döntést!Nagyon fiatal vagy még!De láttam már ilyet,aki mellete tanult és végezte el az iskoláit(Egy ismerósöm 16 évesen lett terhes)!
Mindent meglehet oldani,a kérdés,hogy te mit szeretenél!Butaság az elhízásra,csikokra,meg ilyenekre fogni!Olyan leszel utána amilyen akarsz!
Szüleidre támaszkodhatsz ilyen helyzetben?
A pasidnak több esze van mint neked, az tuti.
Mondjuk jobban is vigyázhatnátok.
Vagy ne szexeljetek.
Írtam én ilyet? :)
Nem tudom láttad-e azt a kijelentést, hogy "és bár ez csak az én véleményem", de számomra sokat változtat a megítélésen az, hogy ha valakinek fiatalon, normális, felelősség teljes védekezés mellett sikeredik össze egy baba, sem mintha ha felelőtlenül van együtt valakivel, aztán kétségbe van esve.
Egy szóval sem adtam tanácsot abban, hogy szülje meg vagy vetesse el, mert ezt neki kell eldöntenie.
Ja. Tök mindegy ki mit mond.
Vagy megbánja, vagy nem.
Lehet tanulni gyermek mellett is. Lehetsz magántanuló, vagy akár levelezős jogviszonyt is kérhetsz az iskoládban.
Nem lesz mindenki csúnya, kövér és csíkos a terhesség alatt, főleg ha oda figyel a változatos, egészséges étkezésre, és bőrápolóval keni a bőrét, a többség visszanyeri a terhesség előtti alakját...
A szüléstől sem kell félni, én is megijedtem a felelősségtől, de túlléptem ezen, és eldöntöttem bármi lesz, mindent megadok a kicsinek.
Mérlegelj, és írd le pro-kontra mik a lehetőségeid.
Párod és szüleid, testvéreid segítségét is vizsgáld meg, milyen lehetőségeid vannak, akikre számíthatsz. Sokan végig csinálték már ezt sikeresen, ilyen fiatalon is.
Ha a baba mellett döntesz később úgy sem fogod megbánni, lehet kicsivel is szép az életed, és folytatni lehet a munkát-tanulást-hobbit stb...
De a döntés a tiéd.
Védekeztél?
Vagy megszakítás?
Szerintem, bár ez csak az én véleményem, sokk függ ettől.
Ha gyógyszer + egyebek mellett sikeredett be, megint más a megfontolása, hozzá állása mindenkinek, mintha csak szimplán kockáztattatok, és felelőtlenül voltatok együtt.
Csak az nem mindegy, hogy védekezés mellett vagy sem? :)
Bár a helyzeten már nem változtat...
era06
pont azért ide írtam, hogy hideget is és meleget is kapjak! mert mindenkitől csak a szépet és jót hallom! de azt hogy végül is mivel jár a baba és hogy mi lenne a helyes...arra sehol nem kapok választ!
További ajánlott fórumok:
- Tanácsra lenne szükségem, a férjem gyereket szeretne, de én még nem.
- Jogi tanácsra lenne szükségem...
- Elváltak, válófélben lévők segítsetek, tanácsra lenne szükségem!
- USA-ban élő magyarok segítsetek! Tanácsra lenne szükségem.
- Tanácsra lenne szükségem, segítsetek kérlek
- Könyvelők segítsetek, tanácsra lenne szükségem.