Segítsetek! Elleptek az élelmiszermolyok! (beszélgetés)
Szörnyen hangzik, hogy utána megehetem.... :P
Még az jutott eszembe, hogy a rizst, fűszereket mi akkor a hűtőben tároltuk, igy oda nem kerültek be.
Sikerült a nagytakarítás?
Sok sikert! Nekünk is hónapokig voltak, egyszerűen hiába dobáltam ki mindent, újra és újra jöttek. Végül rájöttünk, hogy a konyha előtt van egy hatalmas fa, arról jönnek be újra. Szúnyogháló mindenhová, és azóta nincsenek KOPKOPKOP.
M is vettünk biostoppot, állandóan tele volt, de legalább megfogta. A csavaros dobozok nem jutottak eszembe, jó tudni. Köszi.
Sikeres harcot!!!
Mindenkinek nagyon köszönöm a hasznos tippeket!
Holnap hadat üzenek a dögöknek!!!
mazsola, búzadara, meg minden amit eltudsz képzelni
mindent nézz át semmit se hadj ki de tényleg semmit olyan alapon hogy abba biztos nem megy
Basszus,azt nem gondoltam,hogy a fűszerekbe is belemennek.A leveskockában viszont már én is találta.Ahogy bontottam ki ott volt a pete.BRRRRRRRRRRRRR.
Utálatos és elkesertítő!
az jó ha tele lett,tegyél ki újat, mert akkor megfoglya, amúgy én biostop-ot használok, én már legalább 2 hónapja kínlódok velük, nekem a konyhában van és hatalmas károkat csinálnak, de talán szépen lassan kifogynak, remélem, mindent be kell zárható edénybe tenni még a fűszereket is, képzeld még az oregánó meg bazsalikomba is van
voltak bontatlak fűszereim is és azokat is kidobtam mert attól féltem hogy a recékbe vagy valahogy rátapad a pete, mert volt hogy a bontatlan fűszerek le voltak zárva és amikor felnyitottam a tetőt szálltak ki a molyok
nem akarlak elkeseríteni, de nehéz lesz
Küld el légyszi,ha más mint amit írtam az előbb.
Köszi.
én már nem egy napot szántam rá, mindent kidobáltam fűszereket, tésztákat, szóval több ezer forintot, mostanába veszünk csapdát de 2 hét alatt úgy megtelik és még mindig van, sajnos az a baj hogy nehéz mert még egy szaros kis résbe is bepetézik és ott nem tudod kiszedni, szekrény élei köszé, hiába domesztozom, cemotoxozom, csak jönnek, már mindent 100-szor átnéztem és semmi
képzeljétek nemrég vettem egy csomag szeletelt mandulát és fel akartam bontani, és még jó hogy megláttam hogy tele van molyal, meg kukaccal, meg petével, a bontatlan csomag
Van az ételmoly ellen direkt kifejlesztett csapda, csak rohadt drága. Egy csomag egy ezres. Legalábbis itt nálunk...
Persze amit kidob az ember miattuk, az többe fáj az embernek, úgyhogy bizonyára jobban megéri megvásárolni az ételmoly-csapdát, mint kidobálni a cuccokat... :(
Köszönöm szépen!
Holnapra ez lesz a programom.Képzeljétek,hogy a teljesen ép rizses zacsiban fedeztem fel!Megbontottam az elsőt,felöntöttem vízzel a kukac meg úszott a tetején.Fúúúúj,majdnem elhá...tam magam.A második zacsival ugyan így jártam!A harmadikat megnéztem és van rajta egy apró lyuk.Mint ha ki lenne égetve.A tesóm szerint a szellőzés miatt.Többet nem veszek tescos rizst az tuti.
és utánna, mindent lezárt dobozban kel tárolni, úgy nem tudnak belemnni a dolgokba
természetesen ki is kell tisztítani a kamrát, mert pld a polcokra is raknak bábokat...azokat is ki kell írtani
Sziaaa! Jaj, nekem is egyszer volt ilyen! :( Tiszta idegbeteg voltam tőle. :D
Na: Nézz át minden kaját, lisztet, mindent, ami gyanús, azt dobd ki, aztán vegyél dobozokat, és mindent dobozolj be. Jól sikálj ki mindent előtte. Nekem ez a dobozolás bejött. Akkor nincs mibe beleköltözniük.
Aztán van ilyen feromonos tapadós bigyó, ami legalább nem méreg, ilyen sárga, és bio valami a neve.. Asszem, biostop.. Abba jól belemennek azonnal. :)
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Ha a súlyoddal megegyező kiló egyfajta élelmiszert/nasit kaphatnál, ezt választanád :