Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsen, aki tud - 6 napos cicák! fórum

Segítsen, aki tud - 6 napos cicák! (beszélgetés)

1 2 3
30. c4f059c04b (válaszként erre: 20. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 16:51
Szivesen. Kitartást a cicaneveléshez.
29. ac808a6b30 (válaszként erre: 28. - Sookie)
2009. jún. 29. 15:32

Köszi, bárcsak ott tartanánk már!

Most nem érdekelte őket a kaja sem csak másztak ki a kezemből, csak rendületlenül törtettek előre.

Eszméletlen erősek!

28. Sookie (válaszként erre: 26. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 15:19

sztm nem gond ha újramelegíted, a babáknak is meg szokták melegíteni újra.

Ezt a neten találtam, bemásolom:

Elárvult macskakölykök felnevelése

Sajnos sokszor találkozhatunk olyan újszülött kiscicával, akit az anyamacska valamilyen oknál fogva nem tud szoptatni. Lehet, hogy az anyának egyszerűen nincs teje, vagy emlőgyulladás miatt akadályozott a szoptatás. Néha az is előfordul, hogy az anyamacska meghal, vagy a kicsiket kiteszik az utcára, és a kölykök árván maradnak. Mit tehet ilyenkor egy igazi állatbarát?

Meg kell próbálni mesterségesen felnevelni őket, ami nem kis erőfeszítést és időt igényel, de mindenképp meg kell próbálni. Először is meleg helyre kell vinni a kiscicákat, és meg kell próbálni megetetni őket.

A patikákban beszerezhető kisméretű cumi vagy szemcseppentő. Ezzel adagoljuk majd a tápszert a cicáknak. Ahhoz, hogy tudjuk mérni az elfogyasztott táplálék mennyiségét, olyan üvegre tegyük a cumit, amelyen mérce található.

Állatpatikákban kaphatók kifejezetten macskáknak gyártott tejpótló tápszerek. Ezek teljes egészében megfelelnek a kölyök macskák igényeinek és ízben is az igazi macskatejhez hasonlítanak.

Amíg viszont ezt nem tudjuk beszerezni, otthon készítsünk házilag tápszert. 1 kanál zsíros tejporhoz adjunk 3 kanál vizet és egészítsük ki kis vitaminnal. Ásványianyag kiegészítés gyanánt pedig 1 csipet kálciumport vagy összetört főtt tojáshéjat keverjünk az elegyhez. Ezt a házi készítésű tejpótlót csak addig adjuk a kölyköknek, amíg nem vásároltuk meg a gyárilag előállított tejpótló tápszert.

Ha esetleg csecsemő van a családban, és van otthon bébitápszer, azt is adhatunk ideiglenesen a kölyköknek.

Tíz napos korukig a kismacskákat 2-3 óránként kell etetni még éjszaka is. Később az éjszakai etetések között 5-6 óra is eltelhet. Először csak kis mennyiségeket fognak enni és az is előfordulhat, hogy hasmenésük lesz. Ilyenkor fekete teát adjunk nekik a következő étkezés helyett.

Legkorábban három vagy négyhetes korukban tanulhatnak meg a cicák kis mokkás vagy teáskanálból enni, addig a cumis üveget kell használni.

A mesterségesen nevelt cicáknak már korán, akár négy hetes koruktól kezdhetünk konzerveledelt adni. Ha először egy kis kóstolót teszünk a nyelvükre, biztosan ráharapnak majd.

Ahogy maguktól tudnak a cicák enni, túl vannak az életveszélyen. Ekkor elmondhatjuk, hogy sikeresen felneveltük őket.

27. ac808a6b30 (válaszként erre: 25. - 7ac3ef7d1d)
2009. jún. 29. 15:07

A házi tej alatt bolti tejet értessz, vagy házi kecske, tehén tejet?

Köszi

26. ac808a6b30 (válaszként erre: 24. - 7ac3ef7d1d)
2009. jún. 29. 15:06

Szia!

Én is így vagyok az én cicámmal.

Ez az anyacica -azt hiszem, már írtam- a nővéremé volt, aki most nem tudja gondozni őket betegség miatt.

Szóval mielőtt reggel meghalt szegény, megkérdeztem én hülye a tesómat, mi a fene lenne, ha elütné az anyacicát az autó.

Erre ő:-Pont ez járt a fejemben nekem is.

Erre másnap reggel felhív hogy segítsek neki?

Kicsit hibásnak érzem magam, én hiszek a gondolat erejében, bár inkább akkor, ha kívánok valamit.

Képzeld, ez a cica sem rejtegette a piciket, inkább hívott minket (behordta a hálószobába), hogy nézzük meg, és látszott, hogy büszke. Megengedte, hogy megfogjuk, mert néha segítettünk nekik a cicitalálásban.

Most katasztrófa.

Nem tudom, mi bajuk van, csak nyivákolnak, és mintha erősebbek lennének, mint 3 órája. Csak mászik, mászik, mintha nem akarna enni.

Szerintetek kakilnak is, kellene valami hasnmenésfélének lenni már most? Pisiltetni sikerül. Lehet, hogy nem jutnak elég táplálékhoz?

Szerintetek lehet újra melegíteni a tápszert, ha sok lett egy picit, és nem akarom kidobni?

Segítség!!!

2009. jún. 29. 14:49

De írok a segítségkérésedre is.

Tavaly egy ismerősömék is ugyanúgy jártak sajnos, ahogy te. Az anya cicát elütötte egy autó. 5 kiscicája volt, ebből 1 élt mikor megtalálták a gazdik őket. Bevitték a lakásba a cicát, betették egy jó puha rongyokkal kibélelt dobozkába, kapott egy plüss állatot, hogy hozzá tudjon bújni, ha esetleg keresné az anyukáját. 3-4 óránként etették, vízzel higított langyos, picit cukrozott házi tejjel. Szemcseppentővel "szippantották" fel a tejet. De ők is próbálkoztak cumisüveggel... minden mellé ment. Etetés után masszírozták a csöppség pociját és ahogy már előttem is írták langyos vizes szivaccsal simogatták a végbélnyílását. Nagyon legyengült a macsek, de túlélte.

Remélem sikerül megmenteni őket.

2009. jún. 29. 14:41

Szia! :)

Nagyon sajnálom a kiscicákat. Imádom őket én is. Nekem is van egy anya cicám, már 5 éves. Minden évben kétszer ellik és képzeljétek el mindig a szobám ajtaja elé, pedig azt szokták mondani, hogy a cicák eldugják az emberek elől a kölykeiket. Én is rettegek minden reggel attól, hogy az úton fogom találni halva... vagy ha megyek haza és már a házunk közelében járok, akkor mindig erősebben dobog a szívem, annyira félek, hogy egyszer nem találom otthon... de megkötni sem köthetem meg és a szobába sem zárhatom be, mert ő szabadba született és szüksége van a friss levegőre és mászkálásra, persze van,hogy órákat van a házba, de egy idő után megunja és kikéretőzik. Nehéz a cicatartóknak, az már biztos.

23. ac808a6b30 (válaszként erre: 21. - Sookie)
2009. jún. 29. 13:37

Köszi!

A szemcseppentő mekkora ötlet, a cumi-gumi túl nagy nekik (pedig a legkisebb), a fecskendő túl ínyfelsértő, nagyon kössz, fél 3-kor meglátjuk, majd írok!

22. Sookie
2009. jún. 29. 13:06
Még vmi: próbáld az etetést szemcseppentővel!!
21. Sookie (válaszként erre: 20. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 12:57
szia, felraktam a segítségkérést pár általam látogatott cicás honlapra, fórumra. Ha gondolod küldd el nekem priviben az elérhetőséged, h ha vki jelentkezne a közeletekből, minél előbb menjen a segítség!
20. ac808a6b30 (válaszként erre: 19. - C4f059c04b)
2009. jún. 29. 12:06
Köszönöm a segítségeteket!
19. c4f059c04b (válaszként erre: 18. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 11:14
Kisebb településeken a buszmegállókban, vagy oszlopokon is szoktak kitenni ilyen hirdetéseket. Érdemes körülnézni a városhoz közeli falvakban, községekben is.
18. ac808a6b30 (válaszként erre: 17. - C4f059c04b)
2009. jún. 29. 10:47
Az összes rendelőt felhívtam, vagy nem akarnak segíteni, vagy nem mernek "címet kiadni" vagy tényleg nem tudnak.
17. c4f059c04b (válaszként erre: 16. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 10:32
Én Győrtől 15 km-re. Az állatorvosi rendelőben mindíg vannak kiskutyás, kismacskás hirdetések. Az ottani orvos is biztos tud szoptató anyamacskáról a környéken.
16. ac808a6b30 (válaszként erre: 15. - C4f059c04b)
2009. jún. 29. 10:28
Dunakeszi
15. c4f059c04b (válaszként erre: 14. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 10:26
Merre laktok?
2009. jún. 29. 10:21

Az igazi egy anyacica lenne kevés cicával, mert az sem tud egyszerre sokat táplálni!

De olyan szépek.

Az anyjuk hosszú szőrű fehér volt.

Most van 2 fehér, 1 boci, fehér alapon fekete-barna foltokkal, és egy tigris, barna-fekete csíkok, kis fehér beütéssel.

Kiráz a hideg amikor nyitom az ajtót, én meghalok, ha valamelyiket halva találom.

Van egy 9-10 hónapos cicám, őt is csak télre fogadtam be, mert panelban nem szerencsés cicát tartani, érdeklődik, nézegeti őket, de mintha félne tőlük.

Szerintetek bántaná őket?

13. ac808a6b30 (válaszként erre: 7. - Belle Morte)
2009. jún. 29. 10:18

Az nem semmi, gratulálok.

Nos, az a helyzet, én nagyon igyekszem, iszonyú mozgalmas az életem, nagyon komoly beteg is van a családban (napi 2-3* kórházba rohanni, persze váltjuk egymást), a nővérem cicája volt az anyuci, és egy tünemény. Nagyon pipa vagyok, egy szeretetre méltó kis cicus volt, imádta a tesómat.

Mivel tesóm dolgozik, áthoztam magamhoz, mert én a gyerekekkel nyári szüneten vagyok.

Nagyon nehéz őket eteni, szinte az összes kaja mellé megy, meg félek, hogy nem folyik a cumi, fecskendővel is próbálkozom, de azt meg nehéz, hogy nehogy meginduljon és sokat nyeljen, esetleg félremenjen tüdőre stb.

Remélem, túlélik!

12. c4f059c04b (válaszként erre: 9. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 10:16
Szegény cica :( Gondoltam, hogy valami ilyesmi történhetett. Remélem a kicsiket sikerül felnevelni.
11. ac808a6b30 (válaszként erre: 4. - 122390477d)
2009. jún. 29. 10:14
Köszi, aranyos vagy!
10. ac808a6b30 (válaszként erre: 3. - Sookie)
2009. jún. 29. 10:13

Igen, azt hiszem, már kioktattak, a legtöbb azt javasolta, humánus lennék, ha elaltattatnám őket.

De nem fogom, arra nem lennék képes.

Csak félek, hogy végig nézem, ahogy megdöglenek, az immunhiánytól félek a legjobban.

9. ac808a6b30 (válaszként erre: 2. - C4f059c04b)
2009. jún. 29. 10:12

Sziasztok!

Bocsánat, vészhelyzet volt, el kellett mennem.

Tegnap reggel ütötte el az autó az anyukát, 24.én születtek.

2009. jún. 29. 09:17
Szegény kis csöppök... :(
2009. jún. 29. 08:34
Mi is így cumiztattunk egyszerre 13picúrt és mind megmaradt. Időigényes, de megéri, meghálálják, és a tudat maga. Állatorvost hívj fel ilyen idős cicóknak milyen tápszer kell.
6. c4f059c04b (válaszként erre: 5. - Gonoszdi)
2009. jún. 29. 08:21
Az jó, ha lehet olyat kapni. Nem is tudtam.
5. gonoszdi (válaszként erre: 1. - Ac808a6b30)
2009. jún. 29. 08:11
Lehet kimondottan cicatápszert kapni azzal kell 4 óránként megetetni,és etetés után nedves ronggyal a végvélnyílásukat kell törölgetni,de elötte ovatosan kell masszírozni pocakjukat.ugyanis ők még így tudnak üriteni. Anyukájuk is ezt teszik a picikkel. Nekem van 9 cicám,és már jártas vagyok ebben.
2009. jún. 29. 08:06
Nagyon szívesen segítenék, de sajnos én debrecen környéki vagyok!
2009. jún. 29. 08:03
szia, ember is fel tudja nevelni, ha nem találtál cicát... Lehet kapni tápszert, s azzal kell cumiztatni a piciket. De próbálj meg állatvédőktől, ill állatotthontól segítséget kérni!
2009. jún. 29. 08:00
Mióta vannak így?
2009. jún. 29. 07:58

Segítsen aki tud!

Anya nélkül maradt 4 gyönyörű, 6 napos kiscica!

Ha tudtok szoptató cicát Vác, Dunakeszi, Göd, Fót, Újpest környékén, kérlek írjatok, mert így kétséges az életben maradásuk!

Köszönöm előre is!

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook