Segítség, kezdek megkattanni!? (beszélgetés)
Nem a szisztémádat mosolyogtam meg, mert szerintem az TÖKÉLETES és követendő példa!
"Én ezt a kényszeremet úgy kezeltem,hogy meguntam"... ez a mondatod tetszett nagyon!:)
Én ezt a kényszeremet úgy kezeltem,hogy meguntam.Most komolyan.Amikor valamit megcsináltam,megálltam és hangosan azt mondtam:
"lekapcsoltam,vagy elzártam,vagy kihúztam,attól függ,majd rászóltam magamra,hogy látod?Jegyezd meg,mert nem jövünk vissza,le-van-kapcsolva!,stb...Látod?Látod.Megyünk!És nem-jö-vünk-vissza!Kész!"
Bevált.:)
Most kell a "nyakára lépni" ennek a betegségnek, mert most az elején még könnyebb, mintha haladsz a korral és már rögzülnek ezek a dolgok.
Fogadj szót, irány a doki!:):):)
Veled értek egyet!
Yousei:
Ez nem játék, sürgősen menj orvoshoz!
Ennek OKA van és látod, erősödik.
Nem az a cél, hogy leadminisztráld a kényszeres cselekedeteidet, nyilvántartást vezetve az ajtóról és a vasalóról, hanem, hogy meggyógyulj.
Ha valami probléma van veled, akkor nem sokára a papírjaid rabja leszel.
Már csak a környezeted miatt is kötelességed orvosoltatni a problémát, mert ezeket a dolgokat egy kívülállónak nagyon idegesítő elviselni.
Ezek csak a Monknál szórakoztatóak, mert az csak egy órát tart és nem a hozzátartozónk.
Nekem pont ez jutott eszembe.
A pipát csak akkor lehet odaírni, ha valóban ellenőrizted! Aztán lehet indulni.
Na azért a kettőt ne vegyük egy kalap alá!
A pszichológia valódi tudomány, míg a kineziológia áltudomány.
hűűű, ez ismerős :)
volt olyan hogy én is visszafordultam inkább, mint hogy hagytam volna a csudába.. sőt a mai napig, mikor megyünk el itthonról, a párom zárja az ajtót, látom is, de ahogy a lifthez érünk /ami megjegyzem 2m! a bejárati ajtónktól/ már kérdezem is, hogy ugye bezártad?? most már csak nevet rajtam, mert megszokta.. de gondolom ez idegesítő lehet.
A villanyt én is állandóan megnézem, de ami még van nálam, az az, hogy a cigicsikkeket mikor kidobom a szemetesbe, akkor azon imádkozom, hogy nehogy kigyulladjon valami...
Nagyon gázos dolgok ezek, én csak nevetek kínomban magamon...
Amúgy két dologra vezetem vissza ezeket.
az egyik, hogy egyszer betörtek hozzánk, ezért van ez a zárási kényszerem, és egyszer a húsvéti sonkát elfelejtettem levenni a tűzről... éjszaka arra keltünk hogy fulladunk meg a füstben.. attól féltem hogy már ég valami, de szerencsére csak füstölt...
ét módszert tudok javasolni.
Az egyik egyszerűbb, a másikat gyakorolni kell.
1.) Keress egy négyzetrácsos (kockás) papírlapot, csinálj egy táblázatot. Az első oszlopba írjad egymás alá az ellenőrizendő dolgokat, mint vízcsapok nem csöpögnek-e, vasaló ki van-e húzva, villanyok le vannak-e kapcsolva, hajvasalót kihúztad-e, ablakokat bezártad-e, gázt elzártad-e, stb., stb. (Pontosan úgy, mint pl. a TESCO WC-ben a falon lévő "csekklista")
A vízszintes sorokba pedig indulás előtt írjad be a dátumot. Aztán a listával a kezedben járjad végig a lakást és pipáld ki az ellenőrzött dolgokat. Ez kb. 1-2 percet vehet csupán igénybe.
Aztán, ha mindenhol ott a pipa, vagy jel, akkor az utolsót is tedd meg, mikor becsuktad a bejárati ajtót.
Így aztán az utcán is bármikor megnyugtathatod magad, hogy minden OK.
A második először egy kicsit bonyolultabb, de az is tanulható és kb. ugyanennyi időt vesz igény be, de nem kell hozzá papír.
Szia :)
És ez újkeletű, vagy régebbi dolog?
Hát biztosan nehéz. de szerintem szépen sorban csinálj meg mindent és egyértelműen írd le egy papírra. mondjuk:
Konyha:
Csap, elzárva! pipa
gáz, elzárva! Pipa...stb. talán ez segíthet. no meg erősítsd magadban, hogy mindent rendben csináltál!
ne enged elkerekedni fölötted mert átveszi a hatalmat és teljesen úrrá lesz rajtad!
További ajánlott fórumok:
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- Hétfőn léböjtkúrába kezdek. Szeretne valaki csatlakozni?
- Kilépnék, de szerelmes kezdek lenni
- Holnap fogyókúrába kezdek, velem tart valaki?
- Nagyon lassú a facebookom, 1 perc használat után tisztára megkattan! Hasonló problémák valakinek? Tudna-e segíteni valaki?
- Jövőhéten kezdek edzőterembe edzeni. Tud valaki segíteni egy edzésterv kialakításában? Nagy segítség lenne, mert még soha nem mozogtam így..