Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú uborkás raguleves recept

Savanyú uborkás raguleves recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 400 kcal

A Savanyú uborkás raguleves hozzávalói:
30 dkg sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg savanyú uborka,
1 dl uborkalé,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld,
erőspaprika-krém, ízlés szerint,



A Savanyú uborkás raguleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát és az uborkát vékony lapokra. A megtisztított húst kockára vágjuk. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint beletesszük a paprika-krémet, 2 dl vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Ha kell, pótoljuk a vízet alatta. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a sárgarépát, az uborkát, és még annyi vízet, hogy bő egy liter legyen. Kis lángon tovább főzzük, amíg a hús és a zöldség megpuhul. A lisztet és az uborkalevet elkeverjük a tejfölben, majd ezzel behabarjuk a levest. Jól felforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet. Jó étvágyat!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú uborkás raguleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook