Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Öregember táltos levese recept

Öregember táltos levese recept

Elkészítési idő 150 perc

Az Öregember táltos levese hozzávalói:
1 kg
marhalábszár
1 kg
marhafartő 2 kg
burgonya
80 dkg
zöldpaprika
50 dkg
érett paradicsom
20 dkg
füstölt sajt
finomra reszelve
2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
2 evőkanál sertészsír,3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 db
babérlevél
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál csombor (borsikafű)
1 dl
tejföl
2 evőkanál liszt
20 dkg
vékony metélt
1 csokor petrezselyem levél
só szükség szerint.


Az Öregember táltos levese elkészítési módja:
A húst kisebb kockákra vágjuk, majd gulyáshúsként megszórjuk fűszerpaprikával. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikás húst és annyi hideg vizet öntünk alá, amennyi ellepi. Lassú tüzön a húst félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott, érett paradicsomot és a nagyobb kockákra vágott zöldpaprikát. Csak most ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, babérlevéllel, a zúzott fokhagymával, törött köménymaggal és morzsolt csomborral. Ha a lé felforrt ellenőrizzük a folyadék mennyiségét, ha szükséges pótoljuk. A félig kész ételhez hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a legvégén az apróra vágott petrezselyem zöld felét. A tésztát külön edényben, enyhén sós vízben főzzük ki, és külön tálon tálaljuk. Tálaláskor kínáljunk hozzá reszelt füstölt sajtot, tejfölt, apróra vágott petrezselyem zöldet és felszeletelt erős paprikát.

Kifejezetten ízletes nagyobb társaságnak bográcsban főzve. Kisebb adagok is főzhetők a hozzávalók mennyiségének arányos csökkentésével.Ízletesebb, ha petrezselyemzöld helyett lestyánlevelet használunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Öregember táltos levese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook