Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú malacleves recept

Savanyú malacleves recept

A Savanyú malacleves hozzávalói:
40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
20 dkg savanyú káposzta

bors
2 evőkanál Rama margarin
evőkanál liszt


A Savanyú malacleves elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát margarinon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kisebb kockákra vágott sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd szakaszosan pároljuk. Amikor félig puha a hús, beletesszük a répákat és az átmosott és 2-3 centiméteresre megvágott káposztát is. Felengedjük vízzel, vagy ha van húslevesünk, akkor azzal, úgy gazdagabb ízhatást érhetünk el. Zsemleszínű rántást készítünk, ezzel sűrítjük a levest, majd jól kiforraljuk. A tálalásnál tejföllel kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú malacleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook