Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sarkadi gyöngytyúk leves recept

Sarkadi gyöngytyúk leves recept

Elkészítési idő 180 perc

A Sarkadi gyöngytyúk leves hozzávalói:
1 db gyöngytyúk (1,8 kg), 4 db sárgarépa, 4 db fehérrépa, 1 db karalábé ,1 db zellergumó, 1 csokor zellerlevél, 1 csokor petrezselyemlevél, 1 darabka kelkáposzta, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8 szem egész fekete bors, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 8 szem borókabogyó, só, őrölt chili, 1 db babérlevél.


A Sarkadi gyöngytyúk leves elkészítési módja:
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni.Közepesen erős tűzön körülbelül 2 órán át főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és további 35-40 percnyi főzés után beletesszük a külön kifőzött, ízlés szerinti tésztát, ami lehet cérnametélt, eperlevél vagy más. Tálaláskor külön mellékelhetünk hozzá őrölt borsot, vagy csípős paprikát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. okt. 27. 13:31
A sarkadi gyöngytyúk leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook