Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt sült sertésoldalas recept

Pácolt sült sertésoldalas recept

Elkészítési idő 180 perc

A Pácolt sült sertésoldalas hozzávalói:
1 kg sertésoldalas, 20 dkg paradicsompüré, 8 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 3 evőkanál balzsamecet. Ízlés szerint: só őrölt fekete bors és házi csípős paprikakrém.


A Pácolt sült sertésoldalas elkészítési módja:
Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk és leszárítjuk. Pácot készítünk a hozzávalókat összekeverve, majd a páccal a feldarabolt húsokat jól bekenjük és egy tálba helyezzük, majd kb 4-5 órára - vagy egy éjszakára - a hűtőbe tesszük. Sűtésekor a tepsit kevés sertészsírral kikenjük, Ezután tepsibe helyezzük a húsokat, alufóliával letakarjuk, és puhára sütjük. Az utolsó 10-15 percben fólia nélkül ropogós pirosra sütjük a tetejét. Párolt rizzsel, vagy friss házi kenyérrel és savanyúságokkal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 23. 15:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook