Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro vegyes gyümölcslevese recept

Alessandro vegyes gyümölcslevese recept


Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro vegyes gyümölcslevese hozzávalói:
40-40-40 dkg meggy-cseresznye-szilva (lehet fagyasztott is),
2 dl tejföl,
1 e.k. teljes kiőrlésű liszt,
1 zöld citrom leve,
kb. 2,5 liter víz,
1 rúd vanília (de 1 e.k. vanília aroma is jó),
1 e.k. rumaroma,
1 közepes nagyságú egész fahéj,
1 fél kávéskanál őrölt szegfűszeg (de lehet 4-5 szem egész is),
egy nagy csipet patikasó,
3 e.k. méz,
ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy folyékony édesítőszer


Alessandro vegyes gyümölcslevese

Az Alessandro vegyes gyümölcslevese elkészítési módja:
A vizet feltesszük a gyümölcsökkel, a sóval, a fahéjjal, és a szegfűszeggel főni. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök feljönnek a víz tetejére (kb. 10-15 perc). Közben egy közepes tálban elkeverjük a tejfölt a liszttel és 3-4 merőkanál forró lével hőkiegyenlítést végzünk. Ezt a meleg hígított tejfölt óvatosan kevergetve a leveshez adjuk és még öt percig forraljuk. Édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel. Elzárjuk a hőforrást és pár perc hűlés után hozzáadjuk a mézet, a zöld citrom levét, a rumaromát és a vanília rúd kikapart közepét vagy a vanília aromát.

Ez a gyümölcsleves hidegen és melegen is ehető, nagyon egészséges és finom. Fogyókúrázók is bátran ehetik.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alessandro vegyes gyümölcslevese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook