Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Sajtostallér recept

Elkészítési idő 120 perc

A Sajtostallér hozzávalói:
80dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 kis pohár tejföl
1 kávés kanál szódabikarbona
30 dkg trappista sajt
kömény-,izlés szerint

2 evőkanál étolaj
2 db tojás


A Sajtostallér elkészítési módja:
A sajtot lereszeljük és az összes alapanyagot egy nagy tálba összegyúrjuk.Mikor a tésztából egy nagy gombócot sikerült formálnunk,és eléggé puha is lett,kb 10 percíg állni hagyjuk.Apró,(10ft nagyságu)kis gombócokat készítünk a tésztából.A tűzhely legmagasabb fokozatu lángján,felforrósítjuk a "vasból készült,régi tiusu"sajtostallérsütőt.Midíg 4 gombóckát sütünk egyszerre,közben forgatjuk a sütőt a tűzhelyen.

Készítettem már 40 dkg sajból is,még finomabb lett.

(Nem lehet megunni,olyan finom!)

Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , 2010. febr. 1. 13:28

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook