Sajtos-tallér recept

A Sajtos-tallér hozzávalói:
25 dkg margarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kis tejföl
1 tojás
20 dkg reszelt sajt

őrölt kömény


Sajtos-tallér

A Sajtos-tallér elkészítési módja:
A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is. Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz. Előveszem a gofrisütőt és előmelegítem. Végül mandarin nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, és sárgásbarnára sütöm. Vigyázva, ne süljön túl. A sütőt jól összenyomom, hogy rendesen átsüljön. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos-tallér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook