Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos rakott újburgonya recept

Sajtos rakott újburgonya recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sajtos rakott újburgonya hozzávalói:
80 dkg újburgonya (nem kell előfőzni),
30 dkg barna csiperkegomba,
20 dkg füstölt pulykakolbász,
30 dkg lecsókolbász,
2 db keményre főtt tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
3 kanál étolaj,
1 kanál libazsír,
1 kanál darált sózott paprika (édes),
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika


Sajtos rakott újburgonya 1.Sajtos rakott újburgonya 2.Sajtos rakott újburgonya 3.


A Sajtos rakott újburgonya elkészítési módja:
Először egy serpenyőben pörköltalapot készítettem a zsiradékokon a megtisztított és aprítógéppel felaprított hagymákból. Utána beleszeleteltem a paprikát és a paradicsomot. Fűszereztem és a darált paprikát is hozzáadtam. Pár perc pirítás után beletettem a felszeletelt gombát is. Néha megkevergetve fedő alatt pároltam kis lángon kb. 10 percig. Ezzel elkészült a sült gombás ragu. Ezalatt a burgonyákat megtisztítottam és vékonyan kb. 3 mm vastagságúra felszeleteltem. Egy tepsit kicsit kiolajoztam és a burgonyák felét alulra rétegeztem. Erre raktam a felszeletelt kolbászok felét, majd egyenletesen ráterítettem a sült gombás ragut. Következett a felszeletelt kolbászok másik fele, majd a szeletelt főtt tojások. Végül a maradék burgonyaszeletek zárták a sort. A tejfölt elkevertem kb. egy dl vízzel és kevés sóval, majd egyenletesen a burgonyák tetejére kanalaztam. Ezt követően egy alufóliával lezártam a tepsit és 230 fokos sütőbe tettem kb. 1 órára alsó-felső sütésre. 1 óra múlva megnéztem, hogy a krumpli megpuhult-e. Ha igen, akkor a tetejére szórtam egyenletesen a sajtot és már alufólia nélkül felső sütésű grill fokozatra kapcsolt sütőben 10 perc alatt készre sütöttem az egészet.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos rakott újburgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook