Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Saját kereskedelmi vállalkozáshoz milyen diploma megfelelő? fórum

Saját kereskedelmi vállalkozáshoz milyen diploma megfelelő? (tudásbázis kérdés)


21. miazhogy!! (válaszként erre: 20. - Napsugár8)
tegnap 17:31
Azt hiszem, elsősorban munka és mellette diploma. Lehet, hogy csúszni fogok,de Tudod,nagyon sokan csúsznak nappalin is.
20. Napsugár8 (válaszként erre: 19. - Miazhogy!!)
tegnap 16:11
Nézd! Én közel 20 évig vezettem a saját könyvelő irodámat, tudnék mesélni. Szerintem döntened, választanod kell, de ez a te dolgod. Saját magam példáján és az ügyfelek leterheltségét látva, kétséges, hogy a kettő egymás mellett hogyan férne meg. De nem ismerem a teljesítőképességedet, ezért meg sem próbállak lebeszélni róla. De ösztönözni sem foglak!
19. miazhogy!! (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
tegnap 14:49
Ez is kérdés nekem
18. Napsugár8 (válaszként erre: 17. - Miazhogy!!)
tegnap 14:43
Vállalkozás mellett egyetemre járni, vagy egyetem mellett vállalkozni???
17. miazhogy!! (válaszként erre: 16. - Napsugár8)
tegnap 14:36
A diploma azért is jó,mert egyrészt szüleim,másrészt magam elvárása is. De közben amire még jó lehet az egyetem,az a kapcsolatteremtés és közben is lehet dolgozni.
16. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Miazhogy!!)
tegnap 14:06

Dehogynem! Csak diploma nem szükséges hozzá! Felesleges akármelyik egyetem lehúznod 5 évet azért, hogy diplomát szerezz. Elegendő 1-2 éves tanfolyam, és meg van a szükséges szakirányú, szakmai végzettséged. És amíg idáig nem jutsz el, de kiváltod a vállalkozói igazolványt, addig elegendő, ha van

a megfelelő végzettséggel rendelkező alkalmazottad. Már akkor indíthatod a vállalkozást.

15. miazhogy!! (válaszként erre: 10. - Liycs)
tegnap 12:58
Ja,most nagyon nyomom az infot, autodidakta módon is,de tanfolyamra is megyek,nagyon sokat fejlődtem az elmúlt egy évben. Az angolom okés, a németet: van belőle vizsgám, de kissé megkopott, de idén erre is nagyon rámentem,mert kell egyszerűen.
14. miazhogy!! (válaszként erre: 13. - Napsugár8)
tegnap 12:57
a magyarországi vállalkozások 99%-a kis-és középvállalkozás, nyilván,akkor nekik sem kellene-szabadna vállalkozniuk,hisz, aki nem tör világuralomra,az ne legyen vállalkozó?
13. Napsugár8 (válaszként erre: 9. - Miazhogy!!)
tegnap 07:12
Értem. Akkor álmodnod sem kell diplomáról és hasonlókról. Felesleges. Még azzal együtt sem lenne belőled Bill Gates. :)
12. unom
tegnapelőtt 23:14
Mindemellett az se árt, ha értesz ahhoz, amit árulsz.
11. miazhogy!! (válaszként erre: 10. - Liycs)
tegnapelőtt 22:42
Igen, en is a kermarkot preferalom.
10. Liycs (válaszként erre: 7. - Miazhogy!!)
tegnapelőtt 11:15
Ha egy egyszerű mkk vállalkozást szeretnél, akkor egy kétéves kereskedelmi képzés is elég lehet. Ha édesanyád ragaszkodik a felsőfokú végzetség megszerzéséhez, akkor a kereskedelmi és marketing, vagy a gazdálkodás menedzsment BA szintű képzését ajánlom. Illetve ezek érdemes kiegészíteni, valamilyen informatikai, vagy a kereskedelmi árukra jellemző szaktudással.
9. miazhogy!! (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
tegnapelőtt 10:13
Én nem akarom nagyban, nem akarok én Bilgec lenni:)
8. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Miazhogy!!)
tegnapelőtt 06:53

Ha már eleve diplomában gondolkodtok, és édesanyád a nemzetközi gazdálkodást említi, akkor feltételezem, hogy valami egészen nagyban akarjátok csinálni, külker, export-import, hasonlók és nem holmi garázs-butikban.


Kiskereskedelmi üzlet nyitásához valóban elegendő egy-két éves üzletvezetői tanfolyam, vagy kereskedelmi, vendéglátóipari tanfolyam...


Ha export-import, külker, akkor bizony célszerű valami felsőfokú végzettség: külker, pénzügy, közgazdaságtan, de ezek mind kb. 5 éves egyetemi, főiskolai oktatás keretében megszerezhető ismeretek.

És még igen-igen ajánlott néhány év szakmai gyakorlat megszerzése is valamelyik multinál, mert a befektetett tőkéd akár egyetlen rossz döntés nyomán is elúszik.

7. miazhogy!! (válaszként erre: 6. - Liycs)
jún. 11. 22:55
Nem akarok multizni,főleg nem diplomata lenni,egyébként sincs ahhoz kapcsim és túl sokat is kellene nyelvbe beletennem.
jún. 11. 21:55

Egy vállalkozás beindításhoz nem kell konkrét végzetség. Ellenben vannak olyan tevékenységek, amik szakemberhez kötött. Például egyszerű emberként lehetsz magán orvosi rendelő tulajdonosa, de akkor olyan alkalmazottadnak kell lennie, akinek van orvosi végzetsége.

Ha kereskedelmi vállalkozást szeretnél, akkor egy középfokú üzletvezetői is elégséges lehet. De lehet magasabb is. Ez azért ajánlott, hogy legyen fogalmad és elképzelésed, hogy milyen feladatok vannak egy vállalkozásban és ezeket hogyan lehet megoldani. Mint például a cégalapítás jogi feltétele, könyvelés, számviteli eredménykimutatások, ellátáslánc kezelés, kötelmi jogok létrehozása, munkaügyi törvény alkalmazása, munkavédelmi törvény alkalmazása. És még lehet ezt sorolni.

Ha felsőfokú végzetséget szeretnél a kereskedelmi vállalkozásod beindításához, akkor a "kereskedelem és marketing" szak legcélzottabb. Viszont a "gazdálkodási és menedzsment" szaki is megfelelő lehet. Az előbbi szakon a marketing részletek lehet tanulni, míg az utóbbin a inkább a gazdasági összefüggéseket lehet megtanulni. A "nemzetközi gazdálkodás" a gazdasági összefüggéseken túl az országok közötti gazdasági viszonyokat is részletezi.

Ezt akkor ajánlom, ha diplomáciában, vagy olyan multinál akarsz dolgozni, ahol gyakoriak a hosszútávú más országokba irányuló megbízások.


Ha nagyon profin akarsz egy vállalatot irányítani, akkor mindenképpen előnyős egy felsőfokú gazdasági végzetség, illetve ezt a végzettséget kiegészíted valami mással is. Egy kereskedelmi webáruház esetén hasznos lehet egy informatikai, vagy egy gazdaságinformatikai tudás is. De az eredményes vállalkozáshoz mindenképpen fontos, hogy elérhető legyen számodra olyan ember, aki rendelkezik ilyen specifikus tudással.


Ha valós vállalati szektort nézzük, akkor egy átfogóbb gazdasági rálátás mindenképpen kell, egy jogi ügyfelelős, és egy könyvelő, illetve specifikus szakember, ha olyan tevékenységet végzel.

jún. 11. 20:57
Fiamnak kereskedelemmel és szolgáltatással kapcsolatos vállalkozása van, üzletvezetői végzettség kell hozzá.
4. miazhogy!! (válaszként erre: 2. - Perdus)
jún. 11. 20:36
Kereskedelemi vagy vendéglátóipari.
3. Flóra76 (válaszként erre: 1. - Miazhogy!!)
jún. 11. 20:36
Nem igényel diplomát.
jún. 11. 20:21
Vállalkozás alapítása nem kötött diplomához. Milyen vállalkozásban gondolkodsz?
jún. 11. 18:55
Saját kereskedelmi vállalkozás indításához milyen gazdasági diploma a megfelelő?Én kereskedelem és marketingben gondolkodom, anyukám a nemzetközi gazdálkodást mondja.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook