Rumos félhold recept

A Rumos félhold hozzávalói:
- 8 tojás
- 20 dkg Cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor

A mázhoz:

- 40 dkg porcukor
- 1 dl rum


A Rumos félhold elkészítési módja:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot és a margarint, habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a diót, a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tojások fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Kikent tepsibe töltjük a masszát, lassan sütjük. Ha elkészült, hagyjuk hűlni. Közben a 40 dkg porcukrot a rummal sűrűre keverjük, és a félig kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük, majd ha teljesen kihűlt, félhold alakúra szaggatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos félhold elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook