Szerintetek csinos, de 60 +-os nő hordhat 10 cm-vel térd fölötti ruhát? (beszélgetés)
Mert nem érzem magam jól benne. És az egyrészes szerintem csinosabb. Majdnem mindenkin. Van 2 részesem is, de néha veszem fel. Az idén pl ha mentem/megyek massziroztatni akkor praktikusabb. Nálunk a gyógyfürdőben van lehetőség igy egyszerűbb úgy megjelenni:)
A többit én is úgy gondolom, ahogy te. Van visszerem de esztétikailag nem érdekel addig amig nem okoz eü. problémát.
Miért nem?
Én bikinit hordok. Még nem vagyok 60, de pl. a nénikém is azt hord (76 éves). Nem rondább, mint egy részesben.
Azt gondolom a fürdőruha kapcsán, hogy az egy részesből és a bikiniből is kb. egyformán lógnak ki testrészeink. Az egyrészesből is kilóg a lábunk, amin esetleg már látszik, hogy a combunk megereszkedett, visszeres a lábunk, vagy a karunk, amin integető háj van. Az, hogy a hasunk is látszik, már teljesen mindegy;)
De a nénikém pl. nem vesz fel szoknyát vagy ruhát, csak nadrágot, mert akkor már zavarja, hogy visszeres a lába, azaz harisnyával igen.
Csinosabb vagyok bikiniben, mint egy részes fürdőruhába.
Még nem lóg semmim, aránylag szép a bőröm, nem visszeresek a lábaim.
Ha majd "lerobbanok", azaz látom magamon azt ami szerintem már kizárja a bikini és rövid szoknya hordást, biztos nem hordok, de nem hiszem, hogy a korom miatt döntök más mellett, és nem is azért, mert sokak szerint nem illik x kor felett, már élni sem;)
Már akinek jól áll a hosszabb szoknya.
Én, nem szeretem, mert jobban áll a rövid.
Ha a hosszabb állna jobban, akkor azt hordanám, a koromtól függetlenül.
Én télen is felveszem a rövid szoknyákat, csak akkor harisnyával;)
Tehát, itt nem arról van szó, hogy másoknak tetszik e, hanem arról, hogy 60 felett van, azaz a korának nem megfelelően öltözik, aki, az aki fel mer venni rövid szoknyát, ne adj isten! bikinit.
Simán. Bármit hordhat, bárki! <3
Egyébként miért ne? ... mert kicsoda is? azt mondta, hogy nem illik? :D
Nanà ,hogy hordjuk.👍
Jóval elmúltam ötven ,de jól is nézek ki(még) és jól is állnak a szoknyák , ruhák.
Anyám 57 éves, és szokott viselni térd fölötti szoknyát.
Szerintem ha ízléses a ruha és az alak is megengedi, nyugodtan.
Szigorúan a feltett kérdésre válaszolva: igen, egy csinos hatvan pluszos nő nyugodtan viseljen térd fölötti ruhát. A hangsúly a csinoson van, vagyis az alkaton.
Persze aki nem csinos, szintén viselhet ilyet, de azért vannak elrettentő példák. Igen. Elrettentőek. És most jöhet a morgolódás, hogy miért kell ilyet írni, hisz viseljen mindenki olyat, amit akar, és amiben jól érzi magát…
Mostanában valahogy ez a fene nagy elfogadás lett a divat (itt a Hoxán is). Ne merj saját véleményt írni, mert ha az ütközik másokéval, vagy nem ismerik fel, hogy éppen ironizáltál, akkor megkapod a magadét…
Még van néhány évem 60-ig, de én comb középig érő szoknyákat hordok. Az áll jól.
Ha majd úgy alakul, akkor csak nadrágot fogok hordani.
És, soha nem érdekel senki véleménye.
Jó lábam van,,de azért az a tíz centi térd felett nekem sok.
Viseld azt amiben jól érzed magad:)
Leírásod alapján viselheted a térd felett érő ruhát. Szerintem szépen öltözöl. Azt hittem combközépig érőre gondolsz, vagy hasonlóra.
Ha a régiek szokási szerint öltöznénk teljes mértékben, akkor 60 felett járhatnánk vádli középig érő szoknyában és sötét fejkendőben. Minden 60 éveset nagyon öregnek láttam. Akkor az volt a természetes, de ma már nem.
További ajánlott fórumok:
- Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog!
- Hol található Budapesten 5O év feletti fiatalos ruhabolt?
- Szerintetek egy vékony, hosszabb nyári ruha összeillik a farmerkabáttal?
- 75 centiméter hosszú ruha - legginsszel vagy nélküle?
- Tudtok Pesten olyan méteráru boltot, ahol nagyon nagy a választék? Kimondottan kockás anyagot keresek, hosszú nyári ruhához...
- Hogyan lehet a hosszú idő miatti sárgás elszíneződést kiszedni a ruhákból?