Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Nyugodtan folytathatod...
Kolbi
Hello!
33 éve vagyok bőrgyógyász és mostanában jönnek azoknak a pattanásos pácienseknek a gyermekei, akiket fiatal korukban kezeltem.
20 éve a feleségemet kezelem, pontosabban gondozom. Szerencsére van róla képem elég és most is, 43 évesen meg lehet nézni. Vagy az én arcomat is lehet vizsgálgatni.
95 óta vannak kezelés előtti és utáni fotóim. Óriási tőke! Ezek az emberek élnek, dolgoznak, gyermeket szülnek és közben potens kezeléseket, gyógyszereket kaptak.
Kolbi
Szia!
Szeretném kérdezni, hogy miben nyilvánul meg az életmódváltásod? Érdekelne nagyon.
Üdv,
Petra
Szia Kolbi,
Van-e olyan páciensed, akit 20 évvel ezelőtt kezeltél, és esetleg most is.
Egyenes leszek, engem az érdekel:
most vagyok negyvenpár éves, mire számíthatok 20 év múlva, akkor még "csak" hatvan pár lennék, ha elkezdem a lézeres kezelést mondjuk pl. Nálad, és mondjuk betartva mindent amit javasolsz -feltételezve, hogy megérem a 60-at :).
Jelenlegi állapotom, mivel még nem láttad: göbök most nincsenek, elég erőteljesen piros az arcom, ha nem teszek rá vakolatot nemigen mehetek utcára. Vakolattal viszont még elég jól elvagyok, de nem hiszem, hogy sokáig tartható lenne ez az állapot, mindenképpen szeretném, ha szebb lenne. Egyszerű mindentől mentes ápolókrémet használok reggel(és a vakolatot). Hétvégén igyekszem tisztán tartani az arcom, a hidratálón kívül semmit nem teszek rá.
Várom véleményed. Köszi, Zs.
Szia Orsy!
Nekem most írta fel a Mirvasot, mert kicsit piros volt az arcom, de az én hibámból...
Két hetente kéne menni elvileg, de február végére volt már csak időpont. :(
Bedurvul, mert kicsit mindig fájdalmasabb lesz a YPL kezelés. Az első nem vészes.
Csütörtökön lesz a 30. szülinapom, nem lehetek piros addig! :) Max a bókoktól! ;)
Én is drukkolok Neked Orsy! Majd írj!
P.
Szia! A Mirvaso-t használom egy ideje, most már csak akkor, ha megyek valahová. Nekem azt mondta a doktor úr, hogy IPL mellett nem lesz már rá szükségem. Hát kíváncsi leszek. 2 hetente kell menned IPL-re? Mi az, hogy bedurvul majd??? Remélem, tünetmentes leszel most már mindig!
Orsi
Szia Orsy!
Ma voltam a doktor úrnál, elkezdtük az IPL-t, nem vészes, kicsit kellemetlen, de állítólag bedurvul majd.
Viszont a szokásos krémek mellé mirvasógélt kaptam reggeli használatra. Szerintem az IPL kezelések alatt használom minden nap, utána én is ritkábban fogom.
Április közepén jár le az 5 alkalom, kiváncsi leszek... Addig tartom a fórumban összeírt diétákat és remélem tünetmentes maradok életem végéig. :)
Biztonság kedvéért elmegyek a gasztroenterologiára és folytatom a belső okok kivizsgálását.
Majd írj, hogy neked mennyire használt az IPL!
Drukkolok!
Kedves Szonja!
Így van ahogy írod!
Sajnos az első, hogy "belül" rendbetegyük a dolgokat!
Ameddig nem táplálkoztam rosaceásan, addig mindenféle krémeket kívánt a bőröm. Főleg a rosis rohamok idején. Minden létező csodaszert kipróbáltam=semmi.
Mióta rendbejöttem szinte semmivel nem kenem az arcom.
Esetleg egy enyhe fényvédő réteggel, de csak a védelem miatt.
Ja és a víz! Ha megfelelő mennyiségű vizet iszol, a bőröd is jobban működik.
Szia Orsy!
Köszönöm a választ.
1476-os hozzászólásban már említettem, hogy miket kaptam.
Azokon felül egy Naturlandos Unguentum hydrophilicum nonionicum arclemosót is felírt a doktor úr.
Nekem a fejbőröm is érzékeny, arra is kaptam 2-3 dolgot, ami viszont ronthat a rozaceán...használok mindent lelkiismeretesen, de most megint 1-2 göb kijött és piros az arcom. Csütörtökre van időpontom. :)
Köszi SSzonja,
biztató amit írsz, kb. én is hasonlóakat tapasztalok. Amikor a fórumhoz csatlakoztam még futottam, azóta egyáltalán nem. Igyekszem egészségesen élni, ahogy Te is. Most kacérkodom, hogy semmiképpen sem 8 km-t (50 perc), de egy napi 5-10 perc kocogást beiktatok. Egyrészt mert nagyon hiányzik, másrészt hátha nem árt annyit az arcomnak, amúgy meg a testemet és a lelkemet is átmozgatja. Várom, hogy jöjjön a tavasz és elkezdem. Ilyen mínuszokban tilos, 5-10 percért konditermet fizetni meg nem érdemes. Remélem nem ártok majd vele az arcomnak.
Onebőr teljesen egyetértek veled. A mozgás a sport nagyon fontos. És nekem sem romlott tőle, hanem épp ellenkezőleg. Mondjuk persze nyáron 40 fokban ha futnék nekem is rákvörös lenne ezért azt nem teszem. De most már egy hűvös időben történő kocogástol vagy egy aerobictol nem történik vele semmi max kicsit piros leszek.
De engem nem is ez zavart hanem az a bizonyos égő érzés, mintha bekenték volna pirospaprikával a bőrömet és a szememet is. Tavaly borzasztoan szenvedtem tőle. Idén mindössze egyszer jött elő, egy erősebben fűtött helységben a melegtől indulhatott be. De leállt. És azota semmi.
Olyan van néha, hogy ha meleg van és nagyon bepirosodik tőle az arcom akkor egy időre úgy marad,kvázi akkor lehet az hogy megbénulnak az erek egy időre. De nincs az égő fájo érzés ami korábban. Én ennek már így nagyon örülök és ezzel már együtt tudok élni hogy hébe hoba pirosabb vagyok. A Naturlandos hűtőkrém ezen is segít, valoszínűleh összehúzhatja az ereket amik így nem reagálnak a melegre.
Én mindenkinek azt tanácsolom éljen egészségesen, mozogjon, étkezzen egészségesen, kevés húst egyen, napi 3l vizet igyon meg és ezek javítani fognak az állapotán.A bőrre pedig nekem bejött a kokuszolaj, vizes bőrre kenem este.A kokuszolaj antibakteriális és nem tömíti el a porusokat.
És érdekes már a smink sem lobbantja fel a bőrömet ez is megszűnt. simán rá tudok tenni BB krémet vagy pirosítot is-igaz előnyben részesítem ebből is a naturt pl az Alverde márkát.
Nekem is volt. Az én bőröm is így reagált a mozgásra, addig a pillanatig amíg teljes életmódot nem váltottam. Egy enyhén emelkedő erdei ösvényen nem tudtam végig menni, most meg szinte felszaladok rajta.
Sajnos ez egy ördögi kör ☞ ha nem mozogsz még rosszabb lesz minden. A séta is mozgás! Ne hagyd abba!
Szia Orsy!
Én is egyre csökkentettem a kávét, nulla az még nem megy.
Január 28-án megyek a doktor úrhoz, nem tudom mi fog következni. Rozex már nem az igazi, szerintem megszokta a bőröm, a második tubust használom, de valahogy most megint piros az arcom, göbök szerencsére nincsenek.
Kérdezném még, hogy Neked a terhesség hozta ezt elő, vagy előtte is volt rozeceád, terhesség hatására rosszabbodott a helyzet? 1-2 éven belül tervezünk gyermeket a férjemmel, de kicsit aggódom, hogyan fogja ezt az arcom tolerálni.
Köszi,
P.
Hali! Tanácsot kérek az ügyemben!
Nálam most derült ki, hogy roszám van, és az orvos felírt egy reggeli kenőcsöt, ami már az első napon nagyon égetett. A többiek szerint majd megszokom...De mielőtt teljesen tönkre vágnám az az arcomat, utána nézek.
Végül elolvastam a leírását: ROZEX 7,5 mg/g krém.
Ez egy rosacea elleni krém, aminek a lehetséges mellékhatása szó szerint a rosacea rosszabbodása.
Idézet az utasításból:
- kellemetlen érzés a bőrben (égő érzés, fájdalom vagy maró érzés a bőrben),
- bőrirritáció,
- a rosacea rosszabbodása.
A leírás címe:
Ezt tényleg nem értem.
A gyógyulási folyamat tényleg égő érzéssel jár?
Akkor ez természetes, vagy azonnal hagyjam abba a kezelést?
Tényleg tanácstalan vagyok.
Köszike: Bogeszka
Sziasztok!
Jó régen nem irtam ide.Nos úgy néz ki nekem visszafejlődött a rosaceam.Nemhogy rosszabbodna de javult😊 iden télen csak annyi volt hogy az extremebb fűtött helyen bepirosodott de normal hőmérsékleten semmi tünet.a tul melegtol előjött az ego érzés szemben es a bőrön is de a naturlandos hűtőkrem ezt is leviszi egesz napra.
Ja es futok eszek mindent es néha le is radírozom.Kokuszolajat hasznalok krém helyett talan ez is segített.
Tegyük hozza hogy nekem valószínűleg az a tipus van amiben nincs göb csak elvorosodés.
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?