Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rizskoch másképp. Ti hogy csináljátok? fórum

Rizskoch másképp. Ti hogy csináljátok? (tudásbázis kérdés)


27. supin (válaszként erre: 22. - ramoona)
2009. máj. 20. 18:33
Nagyon fincsi!!Kösz,hogy megosztottad velünk.
2009. máj. 20. 15:41
1l tej+1dl víz felforralod,20dkg rizst meg mosol hozzáadod és addig főzöd míg sűrű lesz,adj hozzá 10dkg margarint elkevered és hűlni hagyod.5db tojássárgáját kikeversz 20dkg cukorral ,1cs vaniliásc.majd a kihűlt masszához adod,majd a t.fehérjét csipet sóval kemény habbá vered majd ovatosan ezt is hozzá kevered.Előmelegített sütőbe 160fokon kb 35-40 percig készre sütöd.
25. supin (válaszként erre: 23. - vackor26)
2009. máj. 17. 17:54
nálunk ma volt. TÖKÉLETES!! Finom,egyszerű é könnyű! Dicséret a kitalálójának! Ja és a feltevőjének!!
2009. máj. 17. 09:47
nálunk rizskoch csakis málnaszörppel.
2009. máj. 16. 09:17
Tényleg jól hangzik ez az olcsó süti, majd kipróbálom :)
22. ramoona (válaszként erre: 19. - vackor26)
2009. máj. 15. 22:07

Nálunk az "olcsó süti sütés nélkül" a agy kedvenc :-)

Egy tepsinek az alát kirakod négyzet alakú háztartási keksszel, erre rákened a cukros tejfölt (minél vastagabb, annál finomabb), majd még egy réteg kesz, a tetejére pl. banán, és leönteni zselatinnal. Isteni finom, és nagon mutatós!

De lehet másféle töltléket is használni, volt, hogy zselatin helyett vaníliás pudingot tettem, és barack befőttet apróra vágtam... A férjemnél a visz mindent :-)

21. Missygirl.e (válaszként erre: 17. - vackor26)
2009. máj. 15. 20:49
Ez tényleg nagyon finom! Én is sokszor csinálok ilyen muffint!
20. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 19. - vackor26)
2009. máj. 15. 20:36

Nálunk ez a madártej,felváltva az aranygaluskával:)



Én mondjuk a franciakrémest nem tudnám megunni ,szerintem:)

2009. máj. 15. 18:53
Nektek van kedvenc receptetek? Amit szinte minden nap enne a család?
2009. máj. 15. 18:23
Erre egy honlapon találtam rá, ahol sokan dicsérték, azóta én is csak csatlakozni tudok hozzá.
2009. máj. 15. 18:19

A másik nagy kedvencünk:


Vanília pudingos muffin

15 dkg margarin

17 dkg cukor

3 tojás

15 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

1 csomag vaníliás cukor


a töltelék:

2, 5 dl tej

fél csomag vaníliás pudingpor

1-2 evőkanál cukor



A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, beleszórom a vajas cuccba, majd gyorsan összekeverem az egészet. A muffin sütőt vajazom és lisztezem .A muffin formákba egy-egy evőkanál masszát teszek, csinálok egy kis mélyedést a tésztába, rá egy kanál pudingot, majd befedem a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.


Muffinpapírt használok hozzá.

2009. máj. 15. 18:08
kriszmami dehogyis nem fő meg, úgy mintha rizst csinálnál, volt már nekem is úgy, hogy nem puhul, utaánna forraltam ismét egykicsit törölközővel letakartam és jó is lett :)
2009. máj. 15. 18:02
Isteni finom! Eddig még cak vanília ízű pudinggal csináltam, ez itthon a menő :)
2009. máj. 15. 18:01
Ezután jöhet a rétegezés, majd 30-35 perc sütés előmelegített 180 fokos sütőben
2009. máj. 15. 18:01

Ha megpuhult megvárom míg elhül, 4 tojás sárgája kikeverve 4 dkg vajjal belekeverem

majd belekeverem a felvert tojás fehérjét is.

ha puding nélkül csinálom még 10 dkg cukrot teszek bele.

2009. máj. 15. 17:59
1 liter tej 2 dl víz összekeverve, bele 25 dkg rizs, 10 dkg cukor, felforralom, majd fedő alatt puhítom. (mint a rizsnél)
2009. máj. 15. 17:27

Én is valahogy úgy készítem,ahogy Katinkaboszi,csak mielőtt a tepsibe teszem,jó sokat megeszek belőle,mert én így szeretem a legjobban:)

Ez a rizs ,puding rétegezés engem is érdekelne!Vanilia puding,vagy tejszines?

10. ramoona (válaszként erre: 5. - Katinkaboszi)
2009. máj. 15. 16:21
És mennyi cukrot asználsz ehhez a mennyiséghez? Köszike :-)
9. 9c8432d068 (válaszként erre: 2. - vackor26)
2009. máj. 15. 15:58
Érdekes recept,leírhatnád részletesen,érdekelne.
8. fiti48 (válaszként erre: 2. - vackor26)
2009. máj. 15. 15:53

Főtt rizs??? Főtt puding???

( Ha lehetne egy kicsit részletesebben :D )


Köszi :)

7. c95c921ae7 (válaszként erre: 4. - f669e068f3)
2009. máj. 15. 15:35
Á, simán tejben is megfő. Csakhát nem 5 perc alatt..
6. c95c921ae7 (válaszként erre: 2. - vackor26)
2009. máj. 15. 15:35
És a puding milyen lesz, ha megsütöd?
2009. máj. 15. 15:29
1 liter tej, 20-25 dkg rizs, ezt egy kicsi sóval megfőzni, utána tenni bele a cukor egy részét, amit kikavarunk 4 tojás sárgájával, majd amikor már kellően jó az állaga és meghűlt, akkor jön bele a maradék cukorra a tojásfehérje keményre verve, végül ez a rizshez, sütőbe, mellé lehet adni bármilyen kompótot, vagy öntetet :)
2009. máj. 15. 15:17
ja, egyébként sosem próbálkoztam még vele, vagyis egyszer, de a rizs nem akart megfőni a tejesvízben, valaki azt mondja először vízben kell megfőzni aztán utána a tejet öntsem, szégyen ide szégyen oda nem megy :-(
3. f669e068f3 (válaszként erre: 2. - vackor26)
2009. máj. 15. 15:15
Szia!ez de jól hangzik!
2009. máj. 15. 15:14
Én rizs, puding, rizs, puding, így rétegezem és be a sütőbe.
2009. máj. 15. 15:13
Rizskoch Másképp. Ti hogy csináljátok?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook