Ritka és furcsa nevek (beszélgetés)
Na, de ki bünteti a gyerekét egy életre a Nyuszta névvel????
Komolyan, akinek ez tetszik inkább vegye fel maga, mint a csori gyereknek keseritse meg vele az életét!
Nekem is az Adrián név a favorit és nekem is a sorozatból tetszett meg nagyon.:)
A legkisebb fiamat is így szerettem volna elnevezni,de bizonyos okokból végül Bence lett.:)
Nekem talán az egy Latin-Amerikából áthozott név, ami tetszik az az Adrián...
Tényleg szép, és nem José(Hoszé) Armandós...
Nekem személy szerint tetszik a Nerina, Henriett, Petronella, Anasztázia, Klaudia, Amadil (női)
és az Aurél, Nimród, Zétény, Henrik, Konrád, Armand (ffi)
Amikor pár éve volt a Fridi műsora, a talkshow, egyszer olyan vendégeket invitált meg a műsorába, Akiknek furcsa neve volt...
Volt köztük "Halál" vezetéknevű is, de volt FArkas Piroska, meg olyan is, hogy Nemoda Buda...
Volt még Retkes nevű is...
De egyszer a híradóban láttam olyan kiírást, Akivel éppen riportot készítettek, hogy Meleg volt a vezetékneve...
Jajj, azt elírtam, Fahéj akart lenni, bocsi. :$ Csak siettem a gépeléssel. :S
A magyar nevekkel amúgy nincs bajom (leszámítva a Felhőt és a Záport) :) , de az ilyen Dzsasztin féle külföldies neveket szerintem kár erőltetni.
Szia!
Történetesen az én párom kérvényezte a Zsöbe nevet tavasszal. Gyermekkorától így szólítja mindenki, mert nem szerette az eredetit. Már tizenegynéhány éve is próbálta kérvényezni a változtatást, de akkor elutasították, a "túlbecézett" forma volta miatt. Most már engedékenyebbek ezek szerint, főleg úgy, hogy mindenféle idegen név került "magyarosításra" az utóbbi időben, akkor egy régen is használatos magyar névváltozat miért nem? Ha valaki jártas a múlt századi magyar irodalomi életrajzokban, rá fog bukkanni a Zsöbe név nyomaira.
Na lányok egyik fiam tuti Dzsasztin lesz, de már csak azért is mert annyira szép leirva :D:D:D
Amugy viccen kivül nekem nagyon tetszik az Áfonya és Málna, csak nem tudom mit csolna a családom:)
Elutasított névként csak kettőt említ: Kazetta, Talán. :D:D:D Nem tudom, milyen elmebeteg akar ilyen nevet adni a gyerekének. :D Talán... :D
//amúgy a Délmagyarban jelent meg a cikk
Egy cikkben olvastam (számomra) újat: Dzsasztin
További nevek, amelyeket említ: Fácán, Leopárd, Áfonya, Ánizs, Babér, Barack, Fajhéj,
Felhő (mint fiú név!!!), Bérc, Eső, Zápor, Csermely,
Gandalf, Frodó, Amidala, Anakin.
Na, kinek melyik lesz a kedvence? :D
És látta? Mármint orvos? Ja, lehet, hogy az is dr. Baltazár. :):):):)
Különben nem gáz ez a név. A Benő jobb lenne?
További ajánlott fórumok:
- *Furcsa párok*<szójáték>
- A kisfiam látja a szellemeket! Illetve, nekem is olyan furcsa érzéseim vannak! Várom, akiknek volt hasonló tapasztalata, vagy hisz ebben
- Milyen furcsát/különlegest láttál/tapasztaltál ma?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Különleges, ritka női nevek
- Gyakori vagy ritka nevek hívei vagytok?