Ritka és furcsa nevek (beszélgetés)
ja, és nemrég hallottam Ors.. Rómeó!!!
Szegény Shakespeare forog a sírjában...
sziasztok!
nekem meg az egyik ismerősöm kislánya neve Tea
Hát elég fura
Az én lányom Edda. Sokan nem hiszik el, és volt aki megkérdezte, hogy a fiam meg
Pokolgép? Mi Eda-ként találtuk a nevet, de nem engedték, csak 2d-vel anyakönyvezni. A kisebbik fiam Attila. Egyik sem az együttes miatt kapta a nevét, bár szeretem őket is.
Zenóbia,
Avarka
Zselyke
nekem egyik se jön be, de divatnevek:)
Sziasztok!
Az én lányom Larina Viktória. Most keressük a másik (születendő) kislányunk nevét, de olyan nehéz... Eddig a Kiara volt a befutó, de már nem vagyok benne biztos
Jaaaa :D:D:D
Nem tudom, hol jártak a gondolataim :))))
Ha én nem fonetikusan szeretném leírni majd a gyerek nevét, mert az eléggé gázos úgy... Mondjuk eléggé ragaszkodom ahhoz, hogy így legyen írva egy név, ha nem lehet így leírni a nevét akkor így jártam...
Nagyon bolond neveket találnak ki mostanság....
ezek a nevek így kezdődnek:
Lakatos, Kolompár, Oláh, .....
Alap hogy a név fonetikusan legyen írva, másképp nem sok esély van rá...
Ezt az MTI szabályozza.
Ezzel próbálják védeni a magyar neveket, habár nem sok sikerrel.
Azt, tudom, hogy így ejtik ki, de ha y-nal szeretném írni akkor is lehet majd egyszer ezt egy kislánynak adni? Csak mert nekem így tetszik ez a név... Aylin :)
Na meg van még egy név a Serenea ( Szerena) csak ezt persze nem fonetikusan leírva... Lehetséges, hogy ezeket adjuk a leendő gyerekeknek? Vagy ez macerás... ?
AZ a lényeg, hogy fonetikus legyen a név! tehát a Jessica= Dzsesszika :D ugye milyen szép leírva?
Tehát az Aylint is Ájlin lesz, ha így ejtik:)
b.nőm kisovisa Villő :) édes, okos, cserfes csajszi...
de ez a Vilja ez nekem teccik :Đ
Sziasztok!
Nekem mostanság tetszett meg egy lány név Aylin :)
Ha egyszer lesz kislányom így szeretném hívni, de vajon lehet? Vagy nem lehet??????
A Villő lánynév sem túl gyakori, de nekem tetszik. Persze, nem mindegy a vezetéknév sem, nem mindenhez illik.
"Újkeletű névalkotás Kodály Zoltán 1925-ben szerzett gyermekkórusra írt műve a címe nyomán. A villő szó a régi magyar tavaszi, téltemető népszokás, a villőzés során énekelt versekben fordul elő. Villőzéskor a Zoborvidéken (Nyitra környékén) feldíszített zöld fűzfaágakkal járták be a lányok a falut. A szó a latin villus szóból ered, ennek jelentése: lomb. A szlovák víla szó jelentése tündér. "
További ajánlott fórumok:
- *Furcsa párok*<szójáték>
- A kisfiam látja a szellemeket! Illetve, nekem is olyan furcsa érzéseim vannak! Várom, akiknek volt hasonló tapasztalata, vagy hisz ebben
- Milyen furcsát/különlegest láttál/tapasztaltál ma?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Különleges, ritka női nevek
- Gyakori vagy ritka nevek hívei vagytok?