Ritka és furcsa nevek (beszélgetés)
az én kisfiam együtt született egy Jánossal és egy Tivadarral.
ezeket sem hallani mostanában.
Egy barátom öccse Nova-nak szerette volna a kisfiát nevezni.
Beadták a kérelmet az MTA-hoz, két évig ment a harc, aludtak rajta, hiánypótlást kértek, stb.
Végül addig sz.rakodtak, amíg egy kislányt ezen a néven anyakönyveztek :/. Így a családnak továbbra is Nova, hivatalosan Balázs lett.
Remélem, neked nagyobb szerencséd lesz.
de!
akkor igen! anyakönyvezhető akkor idegen név is.
igen, borzasztoan rugalmatlanok!
meg akkor sem engedelyezik a 'listan nem szereplö' nevet, ha a hazaspar egyik tagja nem magyar allampolgar.
Sziasztok
Kérvényezett valaki mostanában utónevet az MTAnál?
Mennyire rugalmasak?
Görög férfinevet szeretnék,ami kint elég sűrű.Mi magyarok vagyunk,csak kint van munkánk kétlaki az életünk.Ha 1x kintragadnank legyen a neve is görög.
Szülni itthon fogok.
egy nagyon jo mexicoi baratnömet hivjak Rosalba-nak:)
arrafele ez a nev tööbször elhangzik, bar nem nagyon gyakori.
bennem mindig szep emlekeket idez;)
amibe most beleszerettem: Lente
kár, hogy nem anyakönyvezhető...
Sziasztok!
Vegig olvastam a forumot,nagyon érdekes,kiváncsi voltam ha a lányom nevét esetleg leírja valaki,de nem:)A lányom 30 éves és Rosalba a neve ,magyarul írva Roszálbá,ez egy latin név ,régi név és ebben a formában nem nagyon használják pedig nagyon szép hangzása van,18 éves voltam amikor a dresdai képtárban olvastam ezt a nevet,Rosalba Carriera,nagyon szép akvarellekett festett,és olyan nagyon megtetszett ez a név hogy azt mondtam ha lesz egy lányom ,majd ez lesz a neve,ugy is lett,a jelentése, hajnali rózsa,soha nem bántam meg és neki is nagyon tetszik,a vezeték neve nem volt magyar és most sem magyar,jól passzól a kettő.Volt aki cikizet engem hogy szappanoperából van a név de amikor mondtam hogy muzeumbol,megszégyelte magát.
További ajánlott fórumok:
- *Furcsa párok*<szójáték>
- A kisfiam látja a szellemeket! Illetve, nekem is olyan furcsa érzéseim vannak! Várom, akiknek volt hasonló tapasztalata, vagy hisz ebben
- Milyen furcsát/különlegest láttál/tapasztaltál ma?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Különleges, ritka női nevek
- Gyakori vagy ritka nevek hívei vagytok?