Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Resztelt kacsamáj baconnel recept

Resztelt kacsamáj baconnel recept

Elkészítési idő 45 perc

A Resztelt kacsamáj baconnel hozzávalói:
20 dkg bacon szalonna
50 dkg pecsenye kacsamáj
3 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
libazsír (kicsit bővebben a szokásostól)

1 mokkáskanál bors
1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs)
1 csapott evőkanál majoránna
2 evőkanál házi lecsó vagy piros arany
1 kávéskanál pirospaprika


A Resztelt kacsamáj baconnel elkészítési módja:
A hagymát, bacont apró kockára vágjuk, az zsiradékban sóval és borssal aranysárgára pirítjuk, a végén a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Beletesszük a kis darabokra vágott májat, a lecsót, meglocsoljuk a borral, és sűrű kevergetés mellett kb. 12-15 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a majoránnát, borsozzuk, ízlésünkre sózzuk és a pirospaprikával megszórjuk.

Krumplipürével tálaljuk. Idő hiányában sós, köményes vízben főtt krumpli is jó köret hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A resztelt kacsamáj baconnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook