Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Régi süteményreceptek fórum

Régi süteményreceptek (beszélgetős fórum)


5. N.Eszter (válaszként erre: 2. - Kutyáslány)
2011. aug. 3. 09:31

Igen, mert a nagymamád valószínű zsírral gyúrta, most meg rámával csinálják.

A pitéket, pozsonyi kiflit én is zsírral csinálom, jobb lesz a tésztája.

Margarint semmihez nem használok, csak igazi vajat.Sokkal finomabb lesz.A jó cukrászdákban (kevés van) is Így csinálják.

4. N.Eszter (válaszként erre: 1. - Kétség85)
2011. aug. 3. 09:28

Szia, nekem van egy közel 100 éves szakácskönyvem.A kelt tésztát ugyanúgy csinálták, mint most, a piskótánál annyi a különbség, hogy nem volt gép, ezért szigorúan egy irányba félóráig kellett gyorsan keverni.Nem biztos, hogy ez a módszer jobb:)

Általában zsírral csinálták a legtöbb tésztát, és zsírban sütötték ki a fánkot, palacsintát is.

Dupla annyi cukrot használtak, mint én, a lekvárokat is 3x annyi cukorral csinálták.

Néha belenézek, de csak szörnyülködök, milyen kalóriabombák voltak akkoriban.

Nem biztos, hogy vissza kéne térni hozzá.


A jól bevált receptek keveset változtak, a hagyományos sütiknél.Mondom, annyi, hogy csak zsírral dolgoztak.

2011. aug. 3. 09:28
van Váncza süteményes könyv, nagyon finom receptekkel tele, és a régiek igazából :)
2011. aug. 3. 09:24

Szia !


Ezeket én is begyűjteném !!!

Pl. pozsonyi kifli, a mostani szakácskönyvekből nem olyan, ahogy a Nagyanyám készítette !

2011. aug. 3. 09:21

Sziasztok!


Nagyon régi sütemény recepteket keresnék, ha valakinek van írja már le nekem.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook