Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nagyon olcsó, kiadós süteményrecepteket keresek! fórum

Nagyon olcsó, kiadós süteményrecepteket keresek! (beszélgetős fórum)


1 2
34. Gy.Ibi (válaszként erre: 33. - Jellina)
2011. ápr. 10. 23:32
Kókusz nem kell hozzá?
2011. ápr. 9. 21:56

Na, most persze nem tudom, kinek mi az olcsó vagy mi a határ, de:


Kókusztekercs (megveszek érte, annyira imádom)


50 dkg liszt

1 RAMA

3 tojás sárgája

2 dkg élesztő

0.5 dl tej

fél sütőpor


Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd mindent szépen apránként összegyúrunk és 4 cipóra osztjuk a nagy masszát.

A cipókat egyenként kisodorjuk vékonyra (kb fél cm vastagra), majd a következő töltelékkel megkenjük:

4 tojásfehérjét és 30 dkg cukrot gőz felett felverünk jó habosra (és ezzel kenjük meg a cipókat).


Utána a kisodort és megkent cipókat feltekerjük (olyanra, mint pl. egy bejgli) és felszeleteljük.

Ne szeld túl vastagra, mert a sütőben nagyra nő, ezért az elhelyezésnél is figyelj rá, hogy hagyjál elég helyet neki, hogy megnőjjön.

Célszerű sütőpapíron sütni, hogy ne ragadjon le.


ÉS egy kis titok, tudom, ez bűn, de SOKKKKKKKAL fincsibb ha a RAMAT fele arányban zsírral helyettesítem. Igen, a tisztája sajna jobban ragad, amikor gyúrom, de a végeredmény....áááááááááááááá....imádom !!!


És viszonylag gyorsan kész van, 20 perc alatt megsül, nem bonyolult....szóval, én megveszek érte :)))

2010. ápr. 2. 18:39
Így a húsvétra készülve még fini, olcsó ötletek?
2010. márc. 4. 16:26

Szintén egy kakaós kevert süti:

8dkg vaj, 1 tojás, 25dkg cukor (szerintem sok),25dkg liszt, kakaó, 1 citrom héja, 1/4 l tej, fél sütőpor

Nagyon régi recept, én másfélszeresét szoktam csinálni egyszerre.

30. moenia (válaszként erre: 29. - k.tünde78)
2010. febr. 27. 13:57
Örülök! :-) Tényleg nagyon finom és nem lehet elrontani! :-) Egyébként szerintem mindenkinek van egy Raffaello receptje, mivel egyik sem hasonlít a másikhoz, érdemes több verziót is kipróbálni!
29. k.tünde78 (válaszként erre: 28. - moenia)
2010. febr. 26. 18:36

Jéééé!!!Vissza szívtam mindent,kösz hogy megvédted ,mert így van mit kipróbálnom.:-)))))

Én a másikat ismerem,de most a tied is felkerül a reci füzetembe.:-)))

28. moenia (válaszként erre: 27. - k.tünde78)
2010. febr. 26. 18:31

Sziasztok!


Bemásolom az én receptemet, a Raffaello védelmében! :-) Kb 20 darab lesz belőle, nem túl nagy mennyiség, tudom, de sokat nem lehet belőle megenni. Én ajándékba is szoktam csinálni, Apósom szerint jobb, mint az eredeti. :-) Több receptet is kipróbáltam, ez tényleg hasonlít az igazira, nem marcipán íze van. Íme a recept:


Raffaello:

Hozzávalók:

200 gr fehércsoki (én olcsó lidist használok)

1 dl tejszín

kókuszreszelék

durvára darált / tört ostya

mogyoró


A fehércsokit a tejszínnel felolvasztjuk, szórunk bele kókuszreszeléket és egy nagy marék ostyát (vegyük figyelembe, hogy ha kihűlt, sűrűbb lesz). Hűtőbe tesszük pár órára. Golyókat formálunk belőle, közepébe mogyorót rakunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.


Egy csomag ostya egyébként kb 10 adaghoz elegendő. Egyedül a tejszín drágább, de nem kell felverni, abból is jó egy olcsóbb fajta!

27. k.tünde78 (válaszként erre: 26. - tóthné ildi)
2010. febr. 26. 14:01
tényleg egyszerű és fini is,viszont szerintem a drága kategóriás,mert a tejpor mag a vaj amilyen mennyiségben kell hozzá,elég drágává teszi.én is csak itthoni vendégségre engedem meg magamnak.
2010. febr. 25. 22:08
Raffaello....szerintem egyszerű az elkészítése és nem is túl drága....
25. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 24. - survivor3)
2010. febr. 25. 16:24
Én meg megsütöm.:D))
2010. febr. 25. 15:30
Én akár ingyen is írok...
2010. febr. 25. 09:08

Holdacska.

tészta: 5 tojás sárgáját 10 dkg zsírral, 2 dkg kakaóval és 25 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzá a felvert tojások fehérje és 25 dkg liszt és 1 sütőpor.

máz: 30dkg porcukrot 2 kanál vízzel és 2 kanál rummal jól elkeverünk a kisült tészta tetejére kenjük és még melegen hold alakúra szaggatjuk. Ha rárakod a tálcára érdemes letakarni celofánnal mert könnyen szárad de így napokig eláll.

2010. febr. 25. 09:03

Őzgerinc.

25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 25 dkg darált dió, 2 tojás, 1 csomag babapiskóta. Egy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát celofánnal kibélelünk úgy, hogy a forma szélein jócskán hagyunk ráhajtást. Vékonyan kizsírozzuk, majd a massza 1/3 részét beleterítjük. Erre hosszában rakunk 1 sor babapiskótát erre a forró massza 1/3-a, rá 1 sor babapiskóta, végül bekenjük a massza maradékával. Ráhajtjuk kétoldalt a celofán széleit, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Mondjuk annyira nem olcsó de mutatós

2010. febr. 24. 21:56

ja és nagyon hamar kész vannak

ha érdekel azt is tudok nagyon jó alap receptet

2010. febr. 24. 21:55
Ha van muffin sütőd akkor a muffinokat is tudom ajánlani, nem drágák és nagyon jól lehet variálni őket.
19. bared
2010. febr. 24. 21:08
eddig minden recept tetszik....mindet megcsinálom az elkövetkezendő hetekben...tényleg nem drágák, egyszerűek, és finomnak tűnnek...egyedül a koldustorta 6 lapja rémített meg)))) macerásnak tűnik(((
18. mel81 (válaszként erre: 11. - bared)
2010. febr. 24. 20:59
A legtutibb benne, hogy senki meg nem mondaná, hogy mennyire olcsón kijön. Ami esetleg fontos, hogy kemény (sütő) margarinból jó csinálni, különben nem lehet kinyújtani.
2010. febr. 24. 20:58

Bögrés süti(fini nagyon,bár lehet hogy ez már a drágább kategória)


10db tojás

2 bögre cukor

25 dkg margarín

2dl tejföl

2 bögre liszt

2cs sütőpor


A tojássárgákat a cukorral margarínnal kikavarod(kemény lesz),majd a tejfölt hozzáadod(hirtelen lágy lesz)Végül a lisztet sütőport és a felvert tojásfehérjéket belekevered.Zsírpapíros tepsibe öntöd Tetejére kockára darabolt sütőlekvár,dió,csoki,kakaó,capuccinó stb.. tehetsz és megsütöd.Ha kisült porcukrozod vagy csokimázzal leöntöd.

2010. febr. 24. 20:52

A jó öreg kakaós tészta.


12dkg zsír

20dkg cukor

1cs vanília

2 tojás

3dkg kakaó

2dl tej

25dkg liszt


A tojást és cukrot habosra kavarod,majd bele a többi hozzávalót,és már sütheted is kifelé.Töltheted lekvárral,vagy ha van egy kis felvert tojáshabod,akkor milőőt kivenéd a kész tésztát a sütőböl lekened a tetejét lekvárral rá a tojáshab és visszatolod míg halvány rózsaszín nem lesz(persze ez már teljes takarékon)

15. bared (válaszként erre: 13. - henobeno)
2010. febr. 24. 20:50
családnak hétvégére tuti jó))
2010. febr. 24. 20:47

Cukkinis süti!


40dkg hámozott reszelt(cukkini,vagy sütőtök vagy sárgarépa vagy sima tök és kinek mi jut eszébe ...alma..)

35dkg rétesliszt

30dkg cukor

3 tojás

2dl étolaj

1 cs valília

1 cs sütőpor

kiskanálnyi fahéj

mokkásk.szódabikarbóna

Ha sötétre szeretnéd tehetsz bele kakaót is.


A hozzávalókat összekevered,zsírozott lisztezett tepsibe öntöd,megszórhatod mazsolával, vagdalt dióval,csokidarabokkal stb,előmelegített sütőbe tesszük.10 percig erős,utána közepes fokozaton tűpróbáig sütöd.

2010. febr. 24. 20:43

Nekem van még egy isteni finom, igaz ez sem annyira elvitelre való, főleg nem 40 főre, úgy azért talán ez is drága lenne.

Szóval:

Fóliával kibélelni egy őzgerinc formát, erre egy gesztenyemasszát ráegyengetni, főzött krémet készíteni ( 3dl tej,3 tojás sárgája, 3 ek liszt, 3 ek cukor. Ezt sűrűre főzni, ha kihűl fél kocka margarin kell bele) A krém kb 1/3 részébe 2 kanál keserű kakaót kell tenni. Először a sárga majd a barna krémet a gesztenyére önteni, babapiskótával fedni. Kb fél napig álljon a hűtőben.

Nagyon finom ez is, lehet kicsit drága a nagyon olcsóhoz képest, de az íz kárpótol.

2010. febr. 24. 20:40

Meggyes lepény:


2db tojás

10dkg ráma

20dkg liszt

25dkg cukor

10dkg darált dió

1cs. sütőpor

2dl tej

Az alapanyagokat összekevered,zsírozott lisztezett tepsibe öntöd,meggyet raksz a tetejére és kb 180-200 fokon készre sütöd.

11. bared (válaszként erre: 8. - mel81)
2010. febr. 24. 20:37
ez nagyon tetszik! szerintem egynek ez lesz a befutó
10. FairyJ
2010. febr. 24. 20:32
Hm, ezt a fórumot már teszem is a kedvencek közé:)))
2010. febr. 24. 20:31

Szia!


Hókiflit javasolnék.

50 dkg liszt

20 dkg margarin

1 dl tejföl

1 ek cukor

2 dkg élesztő

pici só

kevés tej


Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.

Hagyjuk egy órát pihenni.

3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal (töltelékkel)és kifliket formálunk belőle.

előmelegített sütőben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.


Olcsó lekvárral töltve olcsó. Én nutellával szoktam, de ugy drága.És jó bele az olcsó multik saját márkás margarinja.


Vagy kefires süti. Kefir, cukor , liszt, tojás, sütőpor, kikeverve, a tetejére meggy, cseresznye, barack , persze befőtt vagy fagyasztott formában, esetleg cikkekre vágott alma. Ez gyors is.

2010. febr. 24. 20:30

Sós perec


37dkg liszt

20 dkg margarin

1 tojás

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál só

Gyorsan össze kell gyúrni, majd betenni a hűtőbe annyi időre, hogy a margarin visszakeményedjen és nyújtható legyen a tészta.


Kb. olyan mintha sós linzert csinálnál.

Sós rúdnak is készítheted, úgy gyorsabb. Tetejére meg lehet szórni sajtot.

2010. febr. 24. 20:30

Darálós keksz?

Pontosan nem tudom, mi kell bele:P, szakácskönyvebn biztos benne van. Viszont egy napig hűtőben kell tartani a tésztát :( Pozitívuma: finom (teakeksz), és kiadós!

6. bared (válaszként erre: 4. - futóbajnok)
2010. febr. 24. 20:28
nézem, köszi))
2010. febr. 24. 20:28

Mákos süti


1 bögre mák

1 bögre cukor

1 bögre liszt

1 bögre tej

fél zacsi sütőpor

6dkg margarin (olvasztva)

1 db tojás


Az egészet összeturmixoljuk és mehet is a sütőbe, hőlégkeverés 180°C, tűpróbáig sütni.

Igaz ez nem farsangra való, de fini.

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook