Reálhozam kifizetés (beszélgetés)
Ne húzd fel magad, nem éri meg... :D
Akármikor megkapjuk a pénzt (sajnos) jól jön! Igaz, minél több, annál jobb, de csak jöjjön.
Sosem gondoltam volna, h. lehetnek ekkora különbségek, de ez van. Ha erre gondolok, azért felb@sz az ideg, de utána meg arra gondolok, h. én legalább kapok valamennyi pénzt. Kb. 500 ezer ember pedig semmit.
Igaz?
Én is ugyanígy vagyok!
OTP-s, név és címváltozós....még nem kaptam meg.
Sziasztok!
Nem tudom miért aggódtok feleslegesen! :)
Augusztus 31.-e még messze van...
Nyugi és számítsatok arra hogy akkor kapjátok...Ha így álltok hozzá akkor csak pozitívan csalódhattok:)
(egyébként még mi sem kaptunk)
Én nem telózgatok...felesleges...
Türelem rózsát terem(már akinek...)
Szép napos hétvégét mindenkinek!
Sziasztok!
Nekem telefonon 4-ét mondtak az ING-nél,2-3 nap mire a számlán lesz.
Ma reggel megkaptam OTP-s számlára és annyit amennyit az oldalukon írtak.:)
A férjem OTP mnyp-nál volt postán kérte és még nem kapta meg.D betűs.
Felhívtam ma én is újra az ING-t és azt mondták nekünk hétfőn,az az 8.-án utalják.Hát nagyon kíváncsi leszek.
Szép estét és hétvégét mindenkinek!
Tisztelt Ügyfelünk!
Augusztus 4-én megjelent határozatában a PSZÁF négy magánnyugdíjpénztárat, köztük az ING-t arra kötelezte, hogy az állami rendszerbe visszalépő tagok egy szűk körénél részénél számítsák újra a tagi kifizetéseket.
E határozat kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk visszalépő tagjainkat.
Az ING esetében e határozat mindössze 68 tagot érint. Több mint félmillió további visszalépő tagunk esetében a reálhozam kifizetések a tervezett ütemben, a törvényi szabályozást követve folyamatosan zajlanak.
A határozat szerint a számítás felülvizsgálatát azon pénztártagok esetében kell elvégeznünk, akik más pénztárból átlépőként csatlakoztak az ING pénztárához, onnét nyugdíjcélú megtakarítást hoztak át, ám róluk az átadó pénztárak a hozamgarantált tőke feletti összeg (reálhozam) számításához annak idején nulla forint tagdíjról, tagdíj-kiegészítésről szolgáltattak információt. A határozat alapján a pénztáraknak 15 napon belül újra kell ellenőrizniük a más pénztáraktól kapott adatokat, ez alapján felül kell vizsgálniuk a kifizetésre kerülő összeget e tagok esetén, s csak ezt követően fizethetik ki részükre a reálhozamot. Így e tagok is megkapják kifizetéseiket a jogszabályban foglalt végső határidőig, augusztus 31-ig.
Frissítve: 2011. augusztus 5.
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Aegon reálhozam!
- Allianz-os reálhozam károsultak:(
- OTP-től kapott már valaki reálhozamot?