Reálhozam kifizetés (beszélgetés)
Megkérdezhetem milyen betűvel kezdődik a neved?!
Boldog születésnapot!
Szép szúletésnapi ajándékot kaptam az ING pénztártól!!
(ma 03.25-kor)
További szép napot,jó várakozást)
Aranykortól kapott már valaki?
elvileg a bankszámlások egyszerre fogják megkapni, mert azt egyszerre indítják mindenkinek.
A pénztári szektor szintén meghatározó szereplője, az Aegon közölte: a pénztár 38, 65 milliárd forintot kért vissza a kifizetések teljesítésére, ezt az összeget durván félmillió aegonos pénztártag között osztják szét. A kifizetésekről az Aegonnál azt mondták, hogy "nagyon feszített a tempó, mert a nagy pénztáraknak - így az Aegonnak is - ugyanúgy egy hónap áll rendelkezésére erre a közel félmillió tagra, mint annak a pénztárnak, amelyik csak néhány ezer tagot fizet ki.
A pénztár nem név szerinti sorrendben fizeti ki a reálhozamokat, hanem először azok kapják meg a pénzt, akik nyilatkoztak a reálhozam igényléséről és a nyilatkozat beérkezési időpontja alapján fizet nekik a pénztár. Ezt követően azok kapják meg a pénzt, akik nem nyilatkoztak, ők a szerződésszám szerinti sorrendben jutnak hozzá a pénzhez. Az Aegon közölte azt is, hogy az utalási kapacitásokat megtöbbszörözték, hogy a lehető legrövidebb idő alatt fizethessék ki a reálhozamokat. "A közel félmillió tagi kifizetés azonban még így is jelentős időt vesz igénybe. Terveink szerint az első utalási dátum július 25-28. között lesz. Az utolsó tervezett kifizetési nap pedig augusztus 24-25. Banki kifizetések esetén az utalást követő napon a tag számláján lehet a pénz, postai kifizetésnél nem tudunk határidőt vállalni, mivel ez a Posta teljesítményétől függ" - áll az Aegon válaszában, amelyből kiderül az is, hogy a törvényi előírásnak megfelelően az egyforintos reálhozamot is ki kell fizetni, így ez lesz a legkisebb összeg, a legmagasabb pedig körülbelül 900 ezer forint. Az Aegon pénztár volt tagjai átlagosan fejenként 80 ezer forint reálhozamot kapnak.
(másik fórumról másoltam)
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Aegon reálhozam!
- Allianz-os reálhozam károsultak:(
- OTP-től kapott már valaki reálhozamot?