Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt? fórum

Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2008. szept. 21. 15:35

Mi nem szoktuk megfőzni előtte. Besózom, állni hagyom és utána panírozom, mint a húst. nekem még sosem maradt kemény.

Majonézzel is nagyon finom.

30. K.né
2008. szept. 18. 21:39
Enyhén sós vízben majdnem puhára meg szoktam főzni, és utána a szokásos panír.
2008. szept. 15. 16:21
én egy picit megfőzöm előtte vegetás vízben.
28. anyuca66 (válaszként erre: 27. - Édesmandula)
2008. szept. 15. 16:16
Nyersen is megeszem :-)... 1 ubi és zacskó cukkini volt a hűtőbe. Egy alkalommal apim evett szalonnával (császár), ettem vele. és cukkinit hozta be az ubi helyett.... Én éreztem hogy nem ubi, de nem sűrűn kapok a "seggem alá" kaját, szó nélkül ettem. Másnap látom bontott a zacsi, akkor láttam mit ettem előző este.....
27. édesmandula (válaszként erre: 26. - Anyuca66)
2008. szept. 15. 09:58

:D nem érdekel, azt esznek, ami van :DDD vagy nem esznek. :)


amúgy sem eszem húst, csak nekik sütök-főzök, érzésre sózom :DD de ezt a cukkinis sztorit kipróbálom majd, köszi :)

26. anyuca66 (válaszként erre: 25. - Édesmandula)
2008. szept. 14. 08:35

Én is szeretem "félpuhán", főleg a cukkinis rizst.... Bébiket felkockázom, picit besózom, éppen hogy csak levet eresszen. Megsütöm azt is csak ugy félig. Megmosom a rizst, sós vízbe kifőzöm, leszüröm. összemelegítem a rizzsel. Gyakori kisérő mikor darált, vagy apró kozkákra vágott bármilyen sülthusra (ezt persze rendesen kisütöm, de a cukkini itt is picit ropog) teszem a cukkinit. Aztán rá rizs.

Amit még nem ettünk, jobb ha pici adagba készítjük el elöbb. Hátha a családnak nem izlik ezt bizonyára tudjátok.....

25. édesmandula (válaszként erre: 20. - Anyuca66)
2008. szept. 12. 22:16

jaja :D és ilyenkor faarccal kell enni:

-Én így szeretem, naés?


:D

24. vereskati (válaszként erre: 23. - 7934d1ac97)
2008. szept. 12. 22:10
Egészségetekre! Én is nagyon szeretem. Bármikor segítünk ha tehetjük.
23. 7934d1ac97 (válaszként erre: 19. - Vereskati)
2008. szept. 12. 22:06
Isteni finom lett!! És puha. TÉnyleg nagyon köszönöm a segítséget!! :)
2008. szept. 12. 21:21
Szoktam rá szórni delikátot,így jobb az íze.
2008. szept. 12. 20:35
Nem lehet elrontani, szerintem. Én párolni szoktam azt is csak rövid időre. Ha esetleg marad, hidegen is kenyér nélkül.
20. anyuca66 (válaszként erre: 12. - Édesmandula)
2008. szept. 12. 20:32
Kicsit ropog... :-)
2008. szept. 12. 20:19
Azért írjad meg hogy sikerült!!!!!!!!!!
2008. szept. 12. 15:50
Köszönöm a segítségeteket! :)
17. M_Marcsa (válaszként erre: 15. - M_Marcsa)
2008. szept. 12. 15:46
forróba
2008. szept. 12. 15:45
Én enyhén sós vízben kicsit elő szoktam főzni, éppen csak annyira, hogy belemenjen a villa. Utána leszűröm, s ha kicsit hül panírozom a szokásos módon.
15. M_Marcsa (válaszként erre: 13. - 7934d1ac97)
2008. szept. 12. 15:45
Nem baj, csak forrón szokták.
14. ALLICS (válaszként erre: 13. - 7934d1ac97)
2008. szept. 12. 15:44
Nem.
13. 7934d1ac97 (válaszként erre: 10. - Vereskati)
2008. szept. 12. 15:43
Ha hidegvízbe rakom fel a tűzre az baj?
12. édesmandula (válaszként erre: 6. - 7934d1ac97)
2008. szept. 12. 15:38

egyszer kipróbáltam nem főzni, mert csak úgy, majdén alapon :DD


kemény, nyers marad... XD

11. winny
2008. szept. 12. 15:35

Általában előfőzik.

Én nem! A nagyokat félbe vágom persze alapos többszöri mosás után.

Besózom.Sűrű palacsintatésztába mártva kisütöm.Fedőt teszek rá majd szép aranybarnára sül fedő nélkül.

2008. szept. 12. 15:35
Sós vizet forralj fel, tedd bele a karfiolt, forrald újra kb. 5 percig, szűrjed le, ezután ha kihűlt panírozhatod, sütheted.
9. ALLICS (válaszként erre: 6. - 7934d1ac97)
2008. szept. 12. 15:34
:D
2008. szept. 12. 15:34
sós palacsintatésztába mártva és kisütve is finom panirozás helyett,azelőtt is megfőzöm picit...
2008. szept. 12. 15:34
Egy kicsit meg kell főzni sós vizbe csak vigyázni kell nehogy szétfőjőn aztán várd meg hogy egy kicsit kihüljön és bepanirozhatod majd sütheted!Jóétvágyat hozzá!!
2008. szept. 12. 15:33
Bakker de jó hogy megkérdeztem!! Én nem főztem volna meg :D. Köszönöm!! MÁr megyek is!! :D
2008. szept. 12. 15:33
zoldfuszerkeverekkel finom :)
2008. szept. 12. 15:32
Elő szoktam főzni, sós vízben, rózsáira szedve...vagy virágaira, szóval nagyobbra szedem szét, forró gyöngyöző vízbe rakom és jó7 percig főzöm, utána szűrőben vagy papírtörlőn lecsöpögtetem, és ha még akarom sózni, a panírlisztbe szoktam sót tenni, hogy ne engedjen levet :)
2008. szept. 12. 15:32
Meg kell főzni a karfiolt sós vízben,de akár még ételízesítőt is tehetsz bele.
2008. szept. 12. 15:31
én picit megfőzöm sós vizben...nem nagyon,csak éphogy....
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook