Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rántásos rétes recept

Rántásos rétes recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rántásos rétes hozzávalói:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2 pohár (4 dl) tejföl
- 1 egész tojás
- fél marék kristálycukor
- 1 csipet só

A rántáshoz:
- 8 dkg zsír
- 5 dkg liszt

A töltelékhez:
- túró, mák, dió, alma, meggy, káposzta, stb,


A Rántásos rétes elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk, elnyújtjuk. A zsíról és lisztből világos rántást készítünk, rásimítjuk a kinyújtott tésztára. Felsodorjuk mint a beiglit és fél órát hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után kb. 10 cm-es rudakra vágjuk és a lehető legvékonyabbra, téglalap alakúra nyújtjuk. Nyújtófára tekerjük és konyharuhára terítjük szét. Megkenjük olajjal és rárakjuk vagy rászórjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével 3 ujjnyi szélesen lazán felgöngyöljük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, tetjét tejföllel vagy olajjal megkenjük és forró sütőben kisütjük. Ferde szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

A töltelékeket a tészta kinyújtása előtt készítsük el és a főtt anyagokat hűtsük ki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rántásos rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook