Vénusz mellei recept

A Vénusz mellei hozzávalói:
Linzertésztához:
70 dkg liszt,
30 dkg zsír,
25 dkg cukor,
4 tojás,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor,
só.
Töltelék:
2 dobozos barackbefőtt (vagy fél kg nyers barack),
citromlé,
fahéj (fahéj helyett lehet használni diót, vagy marcipánt ízlés szerint)


A Vénusz mellei elkészítési módja:
Meggyúrjuk a linzertésztát, és egy kerek formával vagy pohárral kiszaggatjuk, hogy minden tésztának legyen egy-egy párja. Miután készek a linzerpárok, az egyik tésztára elhelyezzük a citrommal átitatott fahéjjal megtöltött barackokat, s miután ez készen van, a másikat a tetejére helyezzük úgy, hogy a tetejét bevagdossuk, és egy villa segítségével egymásra igazítjuk őket. Ha készen vagyunk tojással megkenjük a tojások tetejét, és előmelegített sütőben 180°c-on kb. 20 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vénusz mellei elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook