Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nápolyi szelet (grillázs) recept

Nápolyi szelet (grillázs) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Nápolyi szelet (grillázs) hozzávalói:
- 30 dkg vaj v. margarin
- 30+30 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 30 dkg durvára vágott dió
- 6 ostyalap


A Nápolyi szelet (grillázs) elkészítési módja:
30 dkg vajat vagy margarint kikeverjük a tojások sárgájával és 30 dkg cukorral. Tűzre tesszük és állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, míg krémszerű nem lesz. Ezzel egyidejűleg 30 dkg cukrot karamellizálunk (addig pirítjuk, míg világosbarna folyadékká válik). A tűzről levéve a két masszát alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a gorombára vágott diót, és 3 ostyalapra simítjuk egyenlő arányban. Befedjük 1-1 ostyalappal és lepréseljük. Hosszúkás szeletekre vágjuk.

Gyorsan dolgozzunk, mert a karamell gyorsan keményedik!
Igen finom édesség!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nápolyi szelet (grillázs) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook