Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott zöldborsó recept

Rakott zöldborsó recept

A Rakott zöldborsó hozzávalói:
1 kg mirelit zöldborsó
40 dkg sertéslapocka
2 dl pohárban kimért rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 cs. zöldpetrezselyem
olaj
1 fej hagyma

1 poharas tejföl


A Rakott zöldborsó elkészítési módja:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük, zsírjából kiszedjük, kisebb mély tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk. A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük kétszer annyi vízzel, őrölt borssal, apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel, és megpárolva beterítjük vele a pörcöt. A hagymát felkockázva megdinszteljük a szalonna zsírjában és a hússal, pirospaprikával, sóval hagyományos módon pörköltet készítünk, melyet egyenletesen elosztunk a rizsen. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, rászórjuk a pörköltre, beterítjük tejföllel és 20 percre sütőbe rakjuk, közepes hőfokon átsütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott zöldborsó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook