Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Diós-mogyorós saláta kacsával recept

Diós-mogyorós saláta kacsával recept

A Diós-mogyorós saláta kacsával hozzávalói:
4 személyre:

30 dkg vegyes zöldsaláta
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál dióolaj
4 kacsaszárnytő
1 füstölt kacsamell
8 szelet kacsamáj
4 szem koktélparadicsom
0,5 dkg dió
0,5 dkg mogyoró
0,5 dkg fenyőmag
0,5 dkg mazsola
1 csipetnyi só
bors


A Diós-mogyorós saláta kacsával elkészítési módja:
A húsokat előkészítjük, a kacsaszárnytöveket zsírjától megszabadítjuk és sütőben öt percig 200 oC-on meggrillezzük. A füstölt kacsamellet vékonyra szeleteljük és a kacsamájszeleteket néhány perc alatt serpenyőben megpirítjuk. Egy felhevített, ám száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, hozzáadjuk az apróra tört diót, mogyorót, és a mazsolát. Tányérra halmozunk egy maroknyi vegyes salátát, 1 szem koktélparadicsomot, meglocsoljuk az ecetből, sóból, borsból és egy kevés dióolajból kevert ecetes salátaöntettel, elrendezzük rajta a füstölt kacsamellszeleteket és a kacsamájszeleteket, megszórjuk a diós, mogyorós mazsolakeverékkel és tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A diós-mogyorós saláta kacsával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook