Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott burgonya sonkával recept

Rakott burgonya sonkával recept

Elkészítési idő 120 perc

A Rakott burgonya sonkával hozzávalói:
80 dkg burgonya
20 dkg főtt házi sonka
10 dkg házi füstölt kolbász
vékonyan felkarikázva
6 dkg vaj
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
fél dl tejszín
zsemlemorzsa és reszelt kemény sajt szükség szerint
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.


A Rakott burgonya sonkával elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk,majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házi sonkát apró kockákra daraboljuk, a kolbászt felszeleteljük. A tejfölt a tojássárgájával, a sóval, a tejszínnel, és az őrölt borssal összekeverjük. Tűzálló edényt vajjal kikenünk, meghintjük kevés zsemlemorzsával és lerakjuk rétegesen a burgonyát a sonkával. Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórjuk. Önálló ételként, esetleg köretként is, - tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott burgonya sonkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook