Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejfölös paprikás krumpli recept

Tejfölös paprikás krumpli recept

Elkészítési idő 35 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 50 kcal
Zsírtartalom 20 gramm
Szénhidráttartalom 55 gramm

A Tejfölös paprikás krumpli hozzávalói:
25og tejföl
2 kg burgonya
1 fej hagyma
1dcl olaj
30dkg füstölt kolbász
2tojás
15dkg liszt

bors
piros füszerpaprika,
delikát
delikát


A Tejfölös paprikás krumpli elkészítési módja:
Az olajon üvegesre párolom a hagymát, piros füszerpaprikát szórók bele,majd felöntöm vizzel. Belerakom a burgonyát,amelyet kis kockákra vágtam. aztán rögtön utánna mehet a karikákra vágott füstölt kolbász,és izlés szerint a füszerek,vizet anyit adok hozzá,hogy ellepje. Ha a burgonya megfött, máris elkezdem beleszaggatni a nokedlit, rögtön utánna a tejfölt. még kb 5 percig főzőm,aztán fedövel letakarom.

A nokedlit kevés vizzel szoktam elkeverni, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta.
Azért sorolom a fözelék kategóriába, mert a végeredménynél egy sűrű állagot kapunk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejfölös paprikás krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook