Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rakott bolognai. Segítenétek? fórum

Rakott bolognai. Segítenétek? (beszélgetős fórum)


17. kszb (válaszként erre: 16. - Andi6020)
2013. szept. 28. 22:36
:)
16. andi6020 (válaszként erre: 15. - Kszb)
2013. szept. 28. 22:10
Nem. De a Bechamel az Bechamel. :)
15. kszb (válaszként erre: 14. - Andi6020)
2013. szept. 28. 22:02
az eredeti bolognai sem így készül, uhogy mindegy :)A bechamelen már nme múlik :)
14. andi6020 (válaszként erre: 13. - Mariann63)
2013. szept. 28. 13:44
Amit leírtál, annak semmi köze a Bechamel mártáshoz.
13. Mariann63 (válaszként erre: 1. - Babus28)
2013. szept. 28. 13:27

Nálunk a darált disznó, esetleg felesben pulykával vagy marhával keverve jobban bejön, de ezt Te jobban tudod.

A bolognai szószt apróra vágott hagymából,zsíron pirítva készítem, bele utána a hús,gomba, míg megpuhul.Teszek bele vagy egy jó 70 dkg friss paradicsomot vagy a konzerv egész parit és paradicsomlevet, oregánót, bazsalikomot, fokhagymát, sót, borsot.A legvégén megbolondítom olívaolajjal.

Besamell:vajon liszt pirul, utána bele a tojás és tejföl, végén reszelt sajt.Ezzel a mártással önteném nyakon a tésztával kevert bolognait.

Vagy lasagna hozzá való tészta, szósz, mártás, sütőbe, míg megpirul.

2013. szept. 28. 13:03
A basemel mártás szerintem is jobban illik hozzá, mint a tejföl, de kinek a pap, kinek a papné. Jó étvágyat hozzá!
11. 103cacdfd2 (válaszként erre: 1. - Babus28)
2013. szept. 28. 12:09
A marhahust paradicsomleben fozom.
10. kszb (válaszként erre: 1. - Babus28)
2013. szept. 28. 11:57
Finom! :) Én, ha nme is sütöm össze a tésztával a bolognai szószt, akkor is tejföllel eszem :) Krémesebb, lágyabb, és nagyon finom! :)
9. kisj (válaszként erre: 8. - E49241a632)
2013. szept. 28. 11:20
ehhez oké a tejföl:)
2013. szept. 28. 11:19
Én rendszeresen csinálok töltött cukkinit/padlizsánt, és annak a tetejére szoktam tejföllel kevert sajtot tenni. Szerintem isteni finom:) Csak a tejfölt ellenzőknek írom:)
7. kisj (válaszként erre: 5. - Babus28)
2013. szept. 28. 11:18
bazsalikom és oreganó szerintem alaphangon jár bele
6. kisj (válaszként erre: 1. - Babus28)
2013. szept. 28. 11:16
Finom lenne, de szerintem tejföl nélkül
2013. szept. 28. 11:16

úgy félek,hogy már sok lesz az íz :) de azért köszönöm a segítséget. Ez lesz a mai menü.

(májgaluska levessel)

2013. szept. 28. 11:14
Szerintem jó lenne! Én először megfőzöm a tésztát és a bolognai alapot, aztán sütöm meg. Miben kéne a segítség?
2013. szept. 28. 11:14
Nagyon finccsi nyugottan készitsd el, egy kis kakukkfüvet és bazsalikomot még szorhatsz rá a szószra.
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Babus28)
2013. szept. 28. 11:13

Finom. Bár én a tejföl helyett bechamel mártással önteném nyakon.

Hány órára érjek hova? :)

2013. szept. 28. 11:08

valami rakott tésztás dolog szeretnék főzni.

elképzelésem: marhadarált hús+bolognai szósz+gomba.

spagetti tészta+tejföl+sajt.

Ezt be a sütőbe? szerintetek milyen lenne:

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook