Rácsos almás recept

A Rácsos almás hozzávalói:
1 kg alma,
2 dl tej,
30 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
1 dkg élesztő,
8 dkg vaj,
5 dkg mazsola,
3 dkg margarin,
2 tojás,
őrölt fahéj,



A Rácsos almás elkészítési módja:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, 4 dkg olvasztott vajat, 8 dkg porcukrot, 1 tojássárgáját, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát addig dolgozzuk, míg hólyagosodni kezd. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen megkelesztjük. Közben az almát megtisztítjuk és lereszeljük. A maradék vajban megpároljuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a mazsolát. A tészta felét kinyújtjuk, margarinnal kikent tepsibe terítjük, és rásimítjuk az almatölteléket. A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk, és berácsozzuk a tészta tetejét. Tojássárgájával megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rácsos almás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook